Brokkoli, gulkaram va loviya baliq bilan birgalikda ajoyib ta’mni hosil qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- oq baliq filesi — 400-450 gramm;
- muzlatilgan gulkaram — 150-200 gramm;
- muzlatilgan brokkoli — 150-200 gramm;
- muzlatilgan yashil loviya — 100-150 gramm;
- zaytun yog‘i, tuz va ziravorlar.
- File bo‘laklarga bo‘linadi. Ikki tomoniga tuz va ziravorlar sepiladi.
- Baliq multivarkaning yuqori qismiga, bug‘ idishiga solinadi, muzlatilgan sabzavotlar baliq atrofiga yoyilib, ozroq tuz sepiladi.
- Multivarkaning pastki qismiga 600-800 ml sovuq suv quyiladi. “Bug‘da pishirish” rejimi tanlanib, 30 daqiqaga qo‘yiladi.
- Dasturxonga tortishdan avval sabzavotlar ustiga zaytun moyi quyiladi.
Mavzuga doir:
- Iftorlik uchun tovuq go‘shti va ziravorlar bilan tayyorlanadigan xushta’m gulyash retsepti
- Iftorlik uchun multivarkada mol go‘shti va smetanadan hazmi yengil taom tayyorlaymiz
- Iftorlik dasturxoni uchun frikadelka va vermishelli sho‘rva tayyorlaymiz
- Iftorlik uchun folga ichida pishiriladigan laqqa baliq retsepti
Izoh (0)