Kokosli kekslarni tayyorlash juda oson. Shunchaki barcha masalliq aralashtiriladi va pechga pishirish uchun qo‘yiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- o‘simlik yog‘i — 60 ml;
- un — 250 gramm;
- shakar — 200 gramm;
- qabartma — 2 choy qoshiq;
- tuz — 1 choy qoshiq;
- sut — 180 ml;
- tuxum — 2 dona;
- vanil — 1 choy qoshiq;
- kokos qirindisi — 100 gramm va sepish uchun.
- Pech 190 darajada oldindan qizdiriladi. 12-15 ta keks qolipi yog‘lanadi.
- Un elakdan o‘tkazilib, shakar, qabartma va tuz bilan aralashtiriladi.
- So‘ngra sut, tuxum, sariyog‘ va vanil solinadi.
- Xamir silliq bo‘lguncha yaxshilab aralashtiriladi. Oxirida kokos qirindisi qo‘shiladi.
- Qolipning 3/4 qismi xamir bilan to‘ldiriladi. 15-20 daqiqaga pechga qo‘yiladi.
Izoh (0)