Iftorlikka qanday taom tayyorlashni o‘ylayotgan bekajonlar uchun mazali hamda foydali sho‘rva retsepti.
Kerakli mahsulotlar:
- qiyma — 400 gramm;
- piyoz — 1 dona;
- manniy yormasi — 1-2 choy qoshiq;
- sabzi — 1 dona;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- vermishel — 70 gramm;
- suv — 2 litr;
- tuz va ziravorlar.
- Qiyma bitta to‘g‘ralgan piyoz, manniy yormasi, tuz va qalampir bilan aralashtiriladi.
- Massa yaxshilab aralashtiriladi va frikadelkalar yasaladi.
- Kartoshka o‘rtacha to‘g‘raladi, sabzi esa qirg‘ichdan o‘tkaziladi.
- Suvga tuz solib, qaynatib olinadi. Suvga frikadelkalar solinib, yana qaynatishga qo‘yiladi.
- Ikkinchi piyoz to‘g‘ralib, 4-5 daqiqa davomida qovurib olinadi.
- Kartoshka, sabzi bulyonga solinib, o‘rtacha olovda 15-20 daqiqa davomida pishiriladi. So‘ngra piyoz bilan vermishel qo‘shiladi 5 daqiqa davomida qaynatiladi.
- Olov o‘chiriladi va 10 daqiqaga taom usti yopiladi.
Izoh (0)