Tuxum, kefir va karam qo‘shilgan mazali zapekankadan tatib ko‘ring.
Kerakli mahsulotlar:
- karam – 500 gramm;
- sabzi – 1 dona;
- tuxum – 3 dona;
- kefir – 130 ml;
- un – 50 gramm;
- kraxmal, qabartma – 0,5 choy qoshiq;
- pishloq – 100 gramm;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Karam mayda to‘g‘raladi va tuz bilan aralashtiriladi. Ko‘k piyoz va sabzi ham mayda to‘g‘raladi.
- Tuxum, kefir va ziravorlar aralashtiriladi. Kraxmal va qabartma ham massaga qo‘shiladi.
- Karam piyoz va sabzi bilan aralashtiriladi.
- Qolipga yog‘ surtiladi va un sepiladi. Sabzavotlar solinadi va ustidan tuxumli aralashma quyiladi.
- 190 daraja pechda 30 daqiqa davomida pishiriladi.
- Tayyor bo‘lishidan 5 daqiqa oldin qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq sepiladi.
Izoh (0)