Tovuq filesi, sarimsoqli mayonez, ko‘katlar hamda lavash — ishtahani ochuvchi barcha mahsulotlar ushbu yegulikda mujassam.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq filesi – 350-450 gramm;
- sarimsoq – 3-4 bo‘lak;
- lavash xamiri – 1 dona;
- mayonez, ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Tovuq filesi 20-25 daqiqa qaynatib olinadi va mayda bo‘laklarga bo‘linadi.
- Sarimsoq va ko‘kat mayda to‘g‘raladi. Tuz va ziravorlar bilan birgalikda filega sepiladi.
- Lavash xamiri yoyilib, yuzasiga mayonez surtiladi. Fileli nachinka xamir ustiga solinadi.
- Xamir rulet shaklida o‘raladi va 2-3 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Dasturxonga tortishdan avval kichik qismlarga bo‘linadi.
Izoh (0)