Chudu — dog‘istoncha yumshoq non bo‘lib, nachinkasiga go‘sht qo‘shiladi. Ushbu mazali yegulikni tayyorlab ko‘rishni tavsiya etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- un – 400 gramm;
- suv – 250 ml;
- piyoz – 3-4 dona;
- qiyma – 500 gramm;
- sariyog‘ – 50 gramm;
- tuz va ziravorlar.
- Un elakdan o‘tkaziladi. Bir choy qoshiq tuz va 200 ml suv aralashtiriladi. Un solib, yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir 20-25 daqiqaga qoldiriladi.
- Piyoz mayda to‘g‘raladi, go‘sht, 50 ml suv, tuz va ziravorlar bilan aralashtiriladi.
- Xamir 12-15 qismga teng bo‘linadi. Har bir 25-35 diametrli aylana shaklida yoyiladi.
- Xamirning o‘rtasidan yarim qismiga nachinka solinib, teng yarmi ustiga yopiladi va chet qismi chimchilab, pichoq yordamida to‘lqinli qilib kesib chiqiladi.
- Qolgan chudular ham xuddi shu tarzda tayyorlanadi.
- Ular quruq qizdirilgan tovada har tomoni 2-3 daqiqa davomida pishiriladi. So‘ngra ustiga sariyog‘ surtiladi.
Izoh (0)