Tomat sousi mazali tovuq oyoqchalari uchun eng ajoyib qo‘shimcha hisoblanadi.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq oyoqlari – 1 kilogramm;
- tuxum – 2 dona;
- quritilgan non – 200 gramm;
- un – 100 gramm;
- o‘simlik yog‘i – 1 litr;
- tovuq uchun ziravolar, tuz, murch va quritilgan sarimsoq kukuni.
- Tovuq oyoqlariga barcha ziravorlar sepiladi va 20-30 daqiqaga qoldiriladi.
- Tuxumlar bir chimdim tuz bilan aralashtiriladi. Un va quritilgan non alohida idishga solinadi.
- Har bir tovuq bo‘laklari avval un, keyin tuxum va quritilgan nonga botirib olinadi.
- Yog‘ o‘rtacha olovda qizdiriladi. Tovuq oyoqchalari taxminan 15 daqiqa davomida har tomoni qizarguncha pishiriladi.
- Tovuq oyog‘larida ortiqcha yog‘dan xalos bo‘lish uchun ular qog‘oz salfetka ustiga terib chiqiladi.
Izoh (0)