Tvorog qo‘shib tayyorlanadigan yumshoqqina sharchali shirinlikni desert sifatida choy bilan iste’mol qiling.
Kerakli mahsulotlar:
- o‘simlik yog‘i – 400 ml;
- tvorog – 200 gramm;
- un – 400 gramm;
- tuxum – 1 dona;
- sut – 180 gramm;
- shakar – 2 osh qoshiq;
- xamirturush kukuni – 1 choy qoshiq;
- sariyog‘ – 30 gramm;
- mayiz – 70 gramm;
- shakar upasi, tuz.
Xamirturush va shakar iliq sutda eritilib, yaxshilab aralashtiriladi. So‘ngra 15 daqiqaga iliq joyda qoldiriladi.
Mayizlar avval qaynoq suvda 30 daqiqaga qoldiriladi. Un elakdan o‘tkaziladi.
Tvorog, bir chimdim tuz va tuxum solib, yaxshilab aralashtiriladi. Ustidan eritilgan sariyog‘ va sutli massa quyiladi. Mayiz ham qo‘shilib, yumshoq xamir qoriladi.
Frityureda o‘simlik yog‘i qizidiriladi. Xamir bir xil dumaloq shaklga bo‘lib olinadi.
Sharchalar qizigan yog‘ga solinib, qizargunga qadar qovuriladi.
Shirinlik ustiga shakar upasi sepiladi.
Izoh (0)