• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12705.79
    • RUB159.2
    • EUR14704.41
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +32°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Tovuq go‘shtidan tayyorlanadigan noodatiy taomlar retsepti

    Kechki ovqatga qanday taom tayyorlash kerakligi haqida gap ketganda xayolga birinchi bo‘lib nima kelishi mumkin? To‘g‘ri, tovuq! Ammo tovuq go‘shtining ta’mini butunlay boshqacha tarzda ochib beradigan ushbu retseptlar tanlovini taklif qilamiz.

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Tovuq va ko‘katli savatchalar

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • tayyor xamir – 900 gramm;
    • file – 700 gramm;
    • un – 3 osh qoshiq;
    • yog‘ – 2 osh qoshiq;
    • sariyog‘ – 75 gramm;
    • piyoz – 1 dona;
    • sarimsoq – 4 chinnigullar
    • qo‘ziqorin – 225 gramm
    • qaymoq – 450 mililitr
    • rayhon, ko‘kat, tuz va ziravorlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Tovuq filesi to‘rtburchak shaklda kesib olinadi. Piyoz mayda to‘g‘raladi. Sarimsoq va rayhon maydalanadi. Qo‘ziqorinlarni qaynatib olinadi.
    2. Pech 200 darajaga oldindan qizdiriladi. Xamirni 3 millimetr qalinlikda yoyib, 6 qismga bo‘linib, qoliplarga solinadi. Xamir sanchqi bilan teshiladi. Savatchalar usti qog‘oz bilan yopiladi va 15 daqiqa davomida pechga qo‘yiladi.
    3. Tovuq dastlab unga botirib, yog‘da qovurib olinadi. So‘ngra tuz va ziravorlar, qaymoq qo‘shib dimlanadi. Yumshoq bo‘lguncha pishiriladi.
    4. Qolgan sariyog‘ eritilib, qo‘ziqorinlar qovuriladi. Tovuqni rayhоn va qo‘ziqorin bilan aralashtirib, pishirilgan savatlarga solinadi va yana 10 daqiqa davomida pechga qo‘yiladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Guruchli lapsha va tovuqli issiq salat

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • tovuq filesi – 4 dona;
    • teriyaki sousi – 3 osh qoshiq;
    • asal 1 – osh qoshiq;
    • zanjabil ildizi (2,5 sm) – 1 dona;
    • sarimsoq – 2 bo‘lak;
    • guruchli lapsha – 400 gramm;
    • yashil no'xat – 150 gramm;
    • loviya – 100 gramm;
    • chili sousi – 4 osh qoshi;q
    • soya sousi – 1 osh qoshiq;
    • chili qalampiri – 1 dona;
    • laym (sharbati va qobig‘i) – 1 dona;
    • yalpiz – 1 osh qoshiq.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Chili qalampiridan uruglar olib tashlanadi va maydalanadi
    2. Tovuq filesi plyonkaga o‘raladi va bolg‘acha bilan yaxshilab uriladi.
    3. Marinad uchun barcha mashulotlar aralashtirilib, tovuq ustidan quyiladi va 30 daqiqa yoki bir kechaga qoldiriladi
    4. Pech panjarasi folga bilan yopiladi, filelar qo‘yiladi va har ikki tomoni 6-7 daqiqa qovuriladi.
    5. Salat uchun lapsha ko‘rsatmaga muvofiq tayyorlanadi. No‘xat va loviya qaynatib olinadi va lapsha bilan birlashtiriladi. Qolgan mahsulotlar ham qo‘shilib, aralashtiriladi. Tovuq filelari esa taom ustiga suziladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Tovuq, nok v ko‘k piyozli salat 

    Foto: “Domashniy ochag”

    Foto: “Domashniy ochag”

    Kerakli mahsulotlar:

    • tovuq – 1,8 kilogramm;
    • nok – 3 dona;
    • limon – 2 dona;
    • piyoz – 1 dona;
    • ko‘k piyoz – 1 dona;
    • zaytun moyi – 2,5 osh qoshiq;
    • tuz va ziravorlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Pech 230 darajaga oldindan qizdiriladi. Tovuq 8 bo‘lakka bo‘linadi, terisi va qanotlari olib tashlanadi.
    2. Nok urug‘lari olib tashlanadi va 4 ta bo‘lakka bo‘linadi. Piyoz va ko‘k piyoz to‘g‘raladi. Bitta limonning sharbati siqib olinadi, ikkinchisi bo‘laklarga bo‘linadi.
    3. Bir piyola ichiga ziravor, zaytun moyi, tuz va qalampirni va piyozning yarmi solinadi. Tovuq va nok bo‘laklari qo‘shilib, yaxshilab aralashtiriladi.
    4. Pechdagi pishirish varag‘ida 30-35 daqiqa davomida tovuq va nokni pishirib olinadi.
    5. Nok bilan pishirilgan tovuqqa limon sharbati bilan va ko‘k piyoz sepiladi. Limon bo‘laklari bilan bezatiladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Tovuq go‘shti, pishloq va tuxumdan tayyorlanadigan antiqa taom retsepti
    • Tayyor holda sotiladigan qatli xamirdan tayyorlanuvchi 5 ta eng oson va mazali taom retsepti
    • Tovuq go‘shti, qo‘ziqorin va pishloq qo‘shib tayyorlanadigan mazali kotletlar retsepti
    • Pechda ajika bilan pishiriladigan xushta’m tovuq oyoqchalari

    17.02.2022, 11:28   Izoh (0)   26504
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Avokado qo‘shib tayyorlanadigan grekcha salat retsepti

    15.02.2022, 11:45

    Issiqqina pishloqli buterbrod retsepti

    14.02.2022, 12:26

    Kefir qo‘shib tayyorlanadigan shokoladli quymoq retsepti

    11.02.2022, 14:42

    Guruch va sabzavotlar qo‘shib mazali sho‘rva tayyorlaymiz

    09.02.2022, 10:53

    Mazasi og‘izda qoladigan murabboli pirog retsepti

    08.02.2022, 17:27

    Mikroto‘lqinli pechda pishiriladigan brauni retsepti

    08.02.2022, 14:25
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Uzbekistan Airways bilan Kuala-Lumpur va Bangkokga sayohatni rejalashtiring


    President Tech Award: 1 000 000 dollarlik sovrin jamg‘armasiga ega innovatsion loyihalar milliy tanlovi boshlandi


    Hyundai Tucson: 24 oyga bo‘lib to‘lash imkoniyati — qulay, tez, foydali


    G‘alabadan ilhom, kelajak sari dadil qadam – Jahon chempionatiga yo‘l olgan chempionlar uchun BYD avtomobillari tuhfa etildi


    Golden House’dan “O‘z Makon”: Toshkentdagi shahar hayotining yangi mezoni


    InfinBANK AstraSend orqali xalqaro pul o‘tkazmalarini yo‘lga qo‘ymoqda


    InfinBank Visa kartalari bilan endi WeChat Pay va Alipay orqali to‘lash mumkin


    Mobiuz xodimlari onkologik va gematologik kasalliklar bilan kurashayotgan bolalarga yordam ko‘rsatdi


    TENET: “Stellar Residence” apartamentlari 24 oygacha bosqichma-bosqich to‘lov bilan 


    American University of Technology: ikkita magistrlik diplomi va AQSHda o‘qish imkoniyati


    Mikrokreditbank xalqaro moliya institutlari bilan muhim kelishuvlarga erishdi


    Bekobodda "Biznesni rivojlantirish banki"ning  zamonaviy bank xizmatlari markazi ish boshladi


    SAG 25 yilligi munosabati bilan Abu-Dabida hamkorlari uchun biznes tur tashkillashtirdi 


    Way II Toshkent xalqaro investitsiya forumida ishtirok etmoqda 


    110% grant va xalqaro amaliyotlar: Central Asian University va AKFA Medline University Hospital rezidentura dasturiga qabul davom etmoqda

     

    Tavsiya etamiz

    35 yildan so‘ng topilgan sotqin – urush paytida nemislar tomonga o‘tib ketgan ayol qanday fosh bo‘lgandi?

    14 iyun, 17:20
    Audio Icon

    Isroil va Eron mojarosi: sabablari, xronologiyasi, oqibatlari (foto, video)

    14 iyun, 16:36

    G‘azodagi ayol va qizlar: Isroil qamali ostida ularning hayoti qanday kechmoqda? (foto)

    13 iyun, 08:31
    Audio Icon

    “Hokim uyingni ekskavator bilan buzib tashlayman deb po‘pisa qilyapti”, — Samarqandda uyi “snos”ga tushganlarga kompensatsiya to‘lab berilmadi

    11 iyun, 20:50
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Qozon va Nijnekamsk aeroportlari dron hujumi xavfi sababli vaqtincha yopildi

    Dunyo | 15 iyun, 21:56

    Turkiyada havo shari qulab tushdi

    Dunyo | 15 iyun, 21:25

    AQSHda mamlakat bo‘ylab 2 mingga yaqin joyda namoyish o‘tkazildi

    Dunyo | 15 iyun, 20:53

    Isroil harbiylari yordam markazlarida yana 23 nafar falastinlikni o‘ldirdi

    Dunyo | 15 iyun, 20:06

    Rasman. Jennaro Gattuzo — Italiya terma jamoasi bosh murabbiyi

    Sport | 15 iyun, 20:03

    “Barselona” Klublar o‘rtasidagi JCHda “Leon”ning o‘rniga qatnashish uchun FIFA’ga iltimos bilan chiqdi

    Sport | 15 iyun, 18:44

    “Tolibon” 40 yoshgacha bo‘lgan ayollarga Termizdagi bozorga borishni taqiqladi

    Dunyo | 15 iyun, 18:20
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.