Pirog uchun odatiy mahsulotlar kerak bo‘ladi, faqatgina tayyorlash usuli boshqalaridan farq qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- un – 400 gramm;
- vanil shakari– 1 osh oshiq;
- qabartma – 1 choy qoshiq;
- sariyog‘ – 200 gramm;
- tuxum – 3 dona;
- murabbo – 300 gramm;
- tuz.
- Un elakdan o‘tkazilib, shakar, vanil, qabartma hamda tuz bilan aralashtiriladi. Sariyog‘ qirg‘ichdan o‘tkaziladi.
- So‘ngra quruq mahsulotlar yaxshilab aralashtiriladi. Ustidan ikkita tuxum qo‘shib, yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir 20-30 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Pech 180 darajada qizdiriladi. Xamirning 2/3 qismi ajratib olinadi va dumaloq shaklda yoyiladi.
- Xamir dumaloq qolipga solingach, ortib qolgan chetki qismlari kesib olinadi.
- Qolgan xamir yupqa yoyiladi va 2-3 santimetr kenglikda tasmalar kesib olinadi.
- Dumaloq xamir yuzasiga quyuq murabbo solinadi. Xamirli tasmalar esa panjara shaklida murabbo ustidan teriladi.
- Qolgan tuxum ko‘pirtirilib, pirog ustiga surtib chiqiladi.
- Pirog 30-35 daqiqa davomida yuzasi qizarib chiqquncha pishiriladi.
- Ta’bga ko‘ra, pirog yuzasiga shakar upasi sepish mumkin.
Izoh (0)