Turklarning an’anaviy shirinligi – shekerpare pechenyesining siri uning tayyorlanish usulida.
Kerakli mahsulotlar:
- suv – 240 ml;
- shakar – 150 gramm;
- limon sharbati – 1 choy qoshiq;
- sariyog‘ – osh qoshiq;
- shakar – 50 gramm;
- tabiiy yogurt – 65 gramm;
- un – 12 gramm;
- manniy yormasi – 40 gramm;
- qabartma – 1/2 choy qoshiq;
- xandon pista – 10-12 dona;
- tuz.
- Suv va shakar qaynaguncha aralashtiriladi. Ustidan limon sharbati qo‘shiladi. 5-7 daqiqa davomida qaynatiladi. Tayyor bo‘lgan sirob sovitishga qo‘yiladi.
- Pech oldindan 180 darajaga qizdiriladi. Pishiriq qolipiga pergament qog‘ozi solinadi.
- Yumshatilgan sariyog‘ shakar bilan ko‘pirtiriladi. Yogurt qo‘shib, aralashtiriladi.
- Un, yorma, qabartma va tuz qo‘shiladi. Yumshoq va silliq xamir qoriladi.
- Xamir 10-12 ta bo‘lakka bo‘linadi, dumaloq pechenyelar qilinadi.
- Pechenyelar pishiriq qolipiga solinib, har birining ustiga yong‘oq qo‘yiladi.
- Shirinliklar qizargunga qadar 20-25 daqiqa davomida pishiriladi. Pechenyelar issiqligida ustidan oz-ozdan bir necha marta sirop quyiladi.
Izoh (0)