Betakror ta’mga ega pishloqli tayoqchalarni sous bilan birgalikda dasturxonga torting.
Kerakli mahsulotlar:
- ismaloq – 100 gramm;
- motsarella – 200-300 gramm;
- qaymoqli pishloq – 200 gramm;
- sarimsoq kukuni – 1 choy qoshiq;
- tuxum – 4 dona;
- un – 250 gramm;
- quritilgan non – 200-250 gramm;
- o‘simlik yog‘i – 500-700 ml;
- tuz va ziravorlar.
- Ismaloq mayda to‘g‘raladi va biroz qovuriladi.
- Motsarella pishlog‘i qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Qaymoqli pishloq, ismaloq, sarimsoq, tuz va ziravorlar birgalikda aralashtiriladi.
- Qandolat qolipiga pergament qog‘oz solinadi va pishloqli massa quyiladi.
- 30-60 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi, so‘ngra tayoqcha shaklida kesib olinadi.
- Har bir tayoqcha avval un, keyin tuxum va quritilgan nonga botirib olinadi. Yana bir marotaba tuxum va nonga botiriladi.
- O‘rtacha olovda qizdirilgan yog‘da qizargunga qadar qovurib olinadi.
Mavzuga doir:
- Tovuq go‘shti, qo‘ziqorin va pishloq qo‘shib tayyorlanadigan mazali kotletlar retsepti
- Pechda ajika bilan pishiriladigan xushta’m tovuq oyoqchalari
- Pechda ichiga qiyma solib, tuxumli quymoq tayyorlaymiz
- Kunjutli turkcha simit retsepti
- Tovuq go‘shtidan tayyorlanadigan bir-biridan mazali taomlar retsepti
Izoh (0)