Ushbu zapekankaga qo‘shiladigan mahsulotlar birgalikda ajoyib ta’mni hosil qiladi.
Kerakli mahsulotlar:
- makaron – 180 gramm;
- brokkoli – 300-350 gramm;
- tovuq filesi – 450 gramm;
- paprika – 1 choy qoshiq;
- sarimsoq, piyoz kukuni – 1/2 choy qohiq;
- o‘simlik yog‘i – 1 osh qoshiq;
- tovuqli bulyon – 200-250 ml;
- qaymoqli pishloq – 120 gramm;
- motsarella – 120-150 gramm;
- parmezan – 30-50 gramm.
- Makaron hamda brokkoli alohida qaynatib olinadi hamda sovutishga qo‘yiladi.
- Tovuq filesi mayda bo‘laklarga bo‘linadi. Paprika, piyoz, sarimsoq kukuni, tuz va ziravorlar sepilib, yaxshilab aralashtiriladi.
- O‘rtacha olovda tovada bir osh qoshiq yog‘ qizdiriladi. Tovuq go‘shti bir necha daqiqa davomida qovuriladi.
- Bulyon va tovuq go‘shti qaynatishga qo‘yiladi. Suyuqlik qaynagach qaymoqli pishloq solinib, yaxshilab aralashtiriladi. Motsarella pishlog‘ining ham yarmi qo‘shiladi va eriguncha aralashtiriladi.
- So‘ngra suyuqlikka makaron va brokkoli solinadi. Barcha aralashma zapekanka qolipiga o‘tkaziladi.
- Tepa qismi folga qog‘ozi bilan yopiladi.
- Taxminan 15 daqiqa davomida 180 daraja pechda pishirilad. Keyin folga qog‘ozi olinib, maydalangan parmezan va motsarella pishlog‘ining qolgan qismi sepiladi. Yana 10 daqiqa pishiriladi.
Izoh (0)