Ajoyib ta’mga ega nachinkali kotletlarni tayyorlab ko‘rishingizni tavsiya etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- qo‘ziqorin – 250-300 gramm;
- piyoz – 2 dona;
- o‘simlik yog‘i – 3-4 osh qoshiq;
- pishloq – 60-80 gramm;
- tovuq filesi – 600-700 gramm;
- tuxum – 1 dona;
- quritilgan non – 100 gramm;
- tuz va ziravorlar.
- Qo‘ziqorin va piyozning biri kichik bo‘laklarga bo‘linadi.
- Qo‘ziqorinlar bir necha daqiqa davomida tovada qovuriladi.
- Bir osh qoshiq yog‘ va piyoz solinadi. Yana 4-5 daqiqa davomida pishiriladi. Ustidan tuz va ziravorlar solinadi. So‘ngra ularga qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq solinib, aralashtiriladi.
- Tovuq filesi va ikkinchi piyoz o‘rtacha kattalikda to‘g‘raladi. Tuxum bilan birgalikda blenderda maydalanadi. Tuz va ziravorlar, bir osh qoshiq quritilgan non solinib, yaxshilab aralashtiriladi.
- Massadan bir qism olinib, ichiga qo‘ziqorinli nachinka solinadi va dumaloq shaklga keltiriladi. Quritilgan nonga botiriladi. Aralashmaning qolgan qismi ham shu tarzda tayyorlanadi.
- Quritilgan non o‘rniga undan ham foydalanish mumkin.
- O‘rtacha olovda qizdirilgan yog‘da kotletlar ikki tomoni qizarguncha qovurilib olinadi.
Izoh (0)