Tovuq oyoqchalari xushbo‘y ziravorlar bilan uzoq vaqt marinadlanadi. Shuning uchun go‘sht juda mazali bo‘lib chiqadi.
Kerakli mahsulotlar:
- tovuq oyoqlari – 4 dona;
- ajika (achchiq) – 2-3 osh qoshiq;
- parranda go‘shti uchun ziravorlar – 1 choy qoshiq;
- o‘simlik moyi – 2-3 osh qoshiq;
- tuz va murch.
- Tovuq oyoqchalariga ajika, ziravorlar, tuz, murch va yog‘ solinadi. Muzlatkichda kamida 5-6 soat yoki bir kechaga qoldiriladi.
- Go‘sht yaxshilab marinadlangach, 200 daraja pechda 45-60 daqiqa davomida pishiriladi.
- Tayyor bo‘lgan tovuq oyoqchalari salat barglari va garnir bilan dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)