Ajoyib ta’mga ega shirinlik oilaning barcha a’zolariga manzur keladi.
Kerakli mahsulotlar:
- un – 80 gramm;
- kakao kukuni – 4 osh qoshiq;
- qabartma – 1 choy qoshiq;
- tuxum – 5 dona;
- shakar – 170 gramm;
- banan – 1-2 dona;
- tvorog – 300 gramm;
- shakar upasi – 100 gramm;
- qaymoq – 200 ml;
- qora shokolad – 120 gramm;
- sariyog‘ – 1 osh qoshiq;
- sut – 2 osh qoshiq;
- tuz.
- Un va qabartma elakdan o‘tkaziladi. Tuxum oqlari sarig‘idan ajratiladi va bir chimdim tuz solinib, mikser qilinadi.
- Mikser qilish jarayonida tuxum oqiga asta-sekin shakar qo‘shib boriladi.
- Massaga sekin tuxum sarig‘i qo‘shiladi va yana mikser qilinadi.
- Un va qabartma aralashmaga qo‘shiladi, xamir asta-sekin aralashtiriladi.
- Tayyor bo‘lgan xamir qolipga quyiladi, 40-45 daqiqa davomida 170 daraja pechda pishirishga qo‘yiladi.
- Biskvit pishgach, 5-6 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Banan va tvorog blenderda maydalanadi, ustidan shakar upasi qo‘shiladi.
- Qaymoq mikser qilinadi va ehtiyotkorlik bilan tvorog aralashmasiga qo‘shiladi.
- Biskvit aylanasiga 2-3 qismga bo‘linadi. Ularning orasiga qaymoqli krem surtilib, bir-birining ustiga qo‘yiladi.
- Biskvitning yon qismlariga ham krem surtiladi va 4-5 soatga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Shuningdek, biskvitni shakarli suv bilan namlash mumkin.
- Shokoladning yarmi maydalanib, sariyog‘ va sut bilan eritib olinadi.
- Aralashma tort ustidan quyiladi va yana 15-20 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Qora shokoladning qolgan qismi qirg‘ichdan o‘tkaziladi va tortning yuzasiga sepiladi.
Izoh (0)