Vitaminga boy mahsulotlar yordamida mazali zapekanka tayyorlab ko‘rishni tavsiya qilamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- bulg‘ori qalampiri – 1 dona;
- kolbasa – 300 gramm;
- piyoz – 1 dona;
- brokkoli – 400 gramm;
- o‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq;
- pishloq – 150 gramm;
- tuxum – 7-8 dona;
- sut – 160 ml;
- ko‘kat, sarimsoq, rayhon, tuz, qalampir.
- Bulg‘ori qalampiri o‘rtacha, piyoz mayda, pomidor parrak qilib to‘g‘raladi.
- Yog‘ o‘rtacha olovda qizdiriladi. Piyoz 2-3 daqiqa davomida qovuriladi. Kolbasa va qalampir qo‘shilib, 4-5 daqiqa davomida pishiriladi.
- Pishloq qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Brokkoli zapekanka qolipiga solinadi. Ustidan 100 gramm pishloq va pomidor qo‘shiladi.
- Tuxum, sut, ko‘kat, rayhon, tuz va qalampir yaxshilab aralashtiriladi. Pomidor ustidan tuxumli hamda kolbasali aralashma qo‘shiladi.
- Qolip yuzasi folga bilan yopiladi, 25-30 daqiqa davomida 180 darajada pechda pishiriladi. So‘ngra folga qog‘ozi olib tashlanadi va yana 5-10 daqiqaga pechda qoldiriladi.
Izoh (0)