• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12653.48
    • RUB159.75
    • EUR14871.64
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +36°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Tovuq go‘shtidan tayyorlanadigan bir-biridan mazali taomlar retsepti

    Tovuq go‘shtidan tayyorlanadigan ushbu taomlar oila a’zolarning barchasiga manzur kelishi shubhasiz.

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Pergament qog‘ozda pishirilgan tovuq filesi

    Pergament qog‘oziga o‘ralib pishiriladigan ushbu tovuq kechki taom uchun ayni muddao.

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • tovuq filesi – 300 gramm;
    • o‘simlik yog‘i – 1 osh qoshiq;
    • quritilgan ko‘katlar – 1/2 choy qoshiq;
    • koriandr – 1/2 choy qoshiq;
    • chili – 1/4 choy qoshiq;
    • paprika – 1/2 choy qoshiq;
    • tuz.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Tovuq filesi o‘ta qalin bo‘lmagan bo‘laklarga bo‘linadi.
    2. Pergament qog‘oziga o‘simlik yog‘i surtiladi. Tuz va ziravorlarning barchasi aralashtiriladi va pergament qog‘ozga sepiladi.
    3. Tovuq bo‘laklari pergament qog‘ozga o‘raladi va bir qismi ochiq oladi.
    4. Quruq tovada filelar har tomoni 3 daqiqa davomida pishiriladi va olovni o‘chirib, 2 daqiqaga qoldiriladi.
    5. Tovuq filelarini ta’bga ko‘ra garnir bilan dasturonga tortish mumkin.

    Tovuqli shaurma

    Uy sharoitida o‘z qo‘lingiz bilan shaurma tayyorlab ko‘ring.

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • lavash xamiri – 90 gramm;
    • sarimsoq sousi – 50 gramm;
    • grilda pishirilgan tovuq go‘shti – 130 gramm;
    • tuzlangan bodring – 30 gramm;
    • pomidor – 20 gramm;
    • salat bargi– 8 gramm;
    • ko‘katlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Lavash xamiriga sarimsoq sousi surtib chiqiladi va ustidan salat bargi teriladi.
    2. Salat bargi ustidan to‘g‘ralgan tuzlangan bodring va pomidor solinadi.
    3. So‘ngra tovuq go‘shti va yana bodring, pomidor terib chiqiladi va sarimsoq sousi quyiladi.
    4. Lavash xamiri rulet shaklida o‘raladi va 200 daraja qidirilgan pechning panjarasiga qo‘yib pishiriladi.
    5. Dasturxonga tortishdan avval ikki qismga bo‘linadi va ko‘katlar bilan bezatiladi.

     Forscha tovuq retsepti

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    Tovuq uchun:

    • butun tovuq
    • paprika – 2,5 choy qoshiq;
    • sarimsoq kukuni – 1,5 choy qoshiq;
    • koriandr – 0,5 choy qoshiq;
    • zira – 0,5 choy qoshiq.
    Sous uchun:
    • ketchup – 1 osh qoshiq;
    • olma sirkasi – 1/4 qoshiq;
    • jigarrang shakar – 0,5 osh qoshiq;
    • chili – 1 choy qoshiq;
    • sarimsoq kukuni, murch.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Kichik idishga barcha ziravorlar solib aralashtiriladi. Tovuq butunligicha yuviladi, ko‘krak va son qismi pichoq bilan biroz kesib qo‘yiladi. Ziravorlar aralashmasi tovuqqa sepiladi.
    2. Elektr qozonga tovuqni solib, qopqog‘i yopiladi va eng past rejimga qo‘yiladi.
    3. Tovuq 6-7 soat davomida pishiriladi.
    4. Sous uchun ajratilgan masalliqlarning barchasi aralashtiriladi va mikroto‘lqinli pechga 4 daqiqaga qo‘yiladi.
    5. Sous tovuq ustidan quyiladi va yana 10-15 daqiqaga dimlanadi.

    Xamiri qat-qat tovuqli pirog

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • tovuq filesi – 600 gramm;
    • ismaloq – 200 gramm;
    • sarimsoq – 1 dona;
    • zaytun moyi – 1-2 osh qoshiq;
    • rikotta pishlog‘i – 200 gramm;
    • feta pishlog‘i – 150 gramm;
    • quritilgan pomidor – 45 gramm;
    • limon sharbati – 2 osh qoshiq;
    • qatlamali xamir – 10 dona;
    • eritilgan sariyog‘ – 50 gramm;
    • limon qobig‘i.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Tovuq mayda to‘g‘ralib, zaytun moyi bilan tovada qovuriladi. Ustidan to‘g‘ralgan sarimsoq va ismaloq qo‘shiladi va sovitishga qo‘yiladi.
    2. Idishga rikotta, feta pishlog‘lari, limon qobig‘i va sharbati aralashtiriladi.
    3. Nachinka qovurilgan go‘shtga qo‘shiladi.
    4. Xamirga sariyog‘ suriladi va ustma-ust qo‘yiladi.
    5. So‘ngra qolip ustiga chet qismlari chiqarilgan holda qo‘yiladi va ichiga nachinka solinadi.
    6. Xamirning cheti birlashtirib chiqiladi.
    7. Pechga 180 darajaga 50-60 daqiqaga qo‘yiladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Qo‘ziqorin va tovuqli rulet retsepti
    • Tovuq go‘shti va kolbasaga tuzlangan bodring qo‘shib pishiriladigan noodatiy sho‘rva
    • Dudlangan tovuqdan ko‘rinishi ananasni esga soluvchi salat tayyorlaymiz

    06.01.2022, 15:38   Izoh (0)   41930
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Qo‘y qovurg‘asini pechda sous qo‘shib pishiramiz

    05.01.2022, 15:39

    Pishloq qo‘shib tayyorlanadigan xushta’m qo‘ziqorinlar

    04.01.2022, 16:53

    Qo‘ziqorin va tovuqli rulet retsepti

    03.01.2022, 10:09

    Dasturxoningizni bayram kayfiyati baxsh etuvchi mandarinli shirinlik bilan bezang

    02.01.2022, 08:47

    Yo‘lbars yiliga noodatiy shirinlik: ichiga o‘rik solinadigan tvorogli rulet retsepti

    01.01.2022, 09:48

    Yangi yil shukuhini o‘zida aks ettirgan ko‘zni quvnatuvchi shirinliklar

    31.12.2021, 14:35
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    “Biznesni rivojlantirish banki” 2025 yilda 138 mingdan ortiq fuqaro bandligini ta’minladi


    “Euromoney” talqinida “O‘zsanoatqurilishbank” O‘zbekistonning eng yaxshi banki deb e’tirof etildi


    Visa Kapitalbank bilan Xitoyga: WeChat Pay va Alipay orqali naqd pulsiz to‘lovlar – erkin, oson va xavfsiz


    Sug‘urta sohasidagi uzoq kutilgan islohotlar: manfaatlar qonun himoyasida 


    Biznes va tadbirkorlik oliy maktabi magistratura dasturlariga qabul jarayonlari davom etayotganini ma’lum qiladi


    “Biznesni rivojlantirish banki” BMT Taraqqiyot Dasturi bilan hamkorlik qiladi


    Mirzo Ulug‘bek tumanida joylashgan yirik ko‘chmas mulk auksionga qo‘yildi


    “O‘zbekinvest” sug‘urta kompaniyasi 2025-yilning I yarim yilligi yakunlarini eʼlon qildi


    Yandex Music’da jazirama kayfiyat uchun maxsus “Chilla” bo‘limi paydo bo‘ldi


    Mobiuz — 8 milliondan ortiq abonentlar tanlovi 


    Vaqt sinovidan o‘tgan tarmoq: 33-yillik faoliyat, 12 million foydalanuvchi tanlovi va mobil aloqaning yangi arxitekturasi


    Kia Sonet va ADM Global: O‘zbekiston avtomobil klasterini mahalliylashtirilishiga qariyb 260 mln AQSH dollari miqdorida sarmoya


    Navoiy innovatsiyalar universiteti 2 milliard so‘mlik grant dasturini e’lon qildi 


    O‘zbekistonda tibbiy sug‘urta nima uchun zarur: shifokor qarashi va Neo Insurance tajribasi


    OKMKda yangi sulfat kislota sexi qurilmoqda

     

    Tavsiya etamiz

    Bir kechada oddiy ofitsiantdan millionerga aylangan ayol: lotereyadan yutilgan 10 mln dollar mashmashasi

    27 iyul, 09:25
    Audio Icon

    Andijoncha hotamtoylik: “Dunyo sadolari”ga sarflanayotgan milliardlar va shubhali shartnomalar

    24 iyul, 21:25

    “Rossiya allaqachon katta og‘alik maqomini yo‘qotib bo‘ldi”. Ukraina urushi postsovet hududida nimalarni o‘zgartirdi?

    24 iyul, 15:15

    Nildan Frot daryosigacha: maxfiylikdan tobora reallikka aylanib borayotgan “Katta Isroil” konsepsiyasi

    22 iyul, 12:22
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    UFC on ABC 9. Bogdan Guskov Nikita Krilov ustidan ishonchli g‘alabaga erishdi (video)

    Sport | 27 iyul, 12:30

    “Trampning sabr kosasi to‘lmoqda” — AQSH davlat kotibi

    Dunyo | 27 iyul, 11:53

    Mo‘ynoqdagi kondan ham gaz sizib chiqdi (video)

    O‘zbekiston | 27 iyul, 11:38

    O‘zbekistonning ayrim joylarida hafta boshida yomg‘ir yog‘ishi mumkin

    O‘zbekiston | 27 iyul, 11:25

    Toshkentdagi 59 ta obyektda qurilish ishlari butunlay to‘xtatilib, elektr ta’minotidan uzildi

    O‘zbekiston | 27 iyul, 10:50

    Ichki ishlardan pensiyaga chiqqanlar pul evaziga huquqbuzarliklar profilaktikasiga jalb etiladi

    O‘zbekiston | 27 iyul, 10:05
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.