Mazali taomni nafaqat tushlik, balki kechki ovqatda ham iste’mol qilsa bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- o‘simlik yog‘i — 1-2 osh qoshiq;
- qo‘ziqorin (shampinyon) — 650-700 g;
- sariyog‘ — 2 osh qoshiq;
- sarimsoq piyoz — 2 dona;
- non talqoni — 25 g;
- tuz, murch;
- parmezan — 50 g;
- krem-pishloq — 120 g;
- petrushka.
- Shampinyonlarning ingichka tarafini olib tashlang.
- Keng tarafi bilan yog‘ surtilgan patnisga terib chiqing.
- Qo‘ziqorinning ingichka tarafini sariyog‘ solingan tovada qovurib oling.
- Maydalangan sarimsoq qo‘shing.
- Talqon qo‘shib aralashtiring.
- Tuz va murch seping.
- Aralashmaga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq, krem-pishloq, maydalangan petrushka, tuz va murch qo‘shing.
- Bir qoshiqdan qo‘ziqorinlarning ichiga solib, ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping.
- Maydalangan petrushka bilan bezang.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)