Ushbu noodatiy taom har qanday dasturxonga ko‘rk bag‘ishlaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- guruch – 140 gramm;
- piyoz – 1-2 dona;
- o‘simlik yog‘i – 2 osh qoshiq;
- qiyma – 450 gramm;
- dolchin – 2 osh qoshiq;
- pomidor – 2-3 dona;
- qovoq – 1 dona;
- tuz va ziravorlar, ko‘katlar.
- Guruch qaynatib olinadi. Piyoz mayda to‘g‘ralib, yog‘da 5 daqiqa qovuriladi.
- Piyozning ustidan qiyma qo‘shiladi.
- Tuz va ziravorlar qo‘shib, 1 daqiqa qovuriladi.
- Ustidan guruch, to‘g‘ralgan pomidor va ko‘kat qo‘shiladi. 5 daqiqa davomida qovuriladi.
- Agar aralashma juda quruq bo‘lsa, ozgina suv qo‘shiladi.
- Qovoqning yuqori qismi kesib olinadi. O‘rtasidan urug‘lar va yumshoq qism olib tashlanadi. Ichiga go‘shtli aralashma solinadi.
- Qolipga folga qog‘ozi solinib, qovoqning kesilgan qopqog‘i yopiladi.
- Taxminan 2 soat davomida 160 daraja pechda pishirib olinadi.
Izoh (0)