Behini nafaqat meva, balki mazali taom sifatida ham iste’mol qilish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- behi – 10 dona;
- limon – 1 dona;
- piyoz – 1 dona;
- ko‘k piyoz – 1 dona;
- sabzi – 1 dona;
- sarimsoq – 1 bosh;
- pista – 50 gramm;
- mayiz – 50 gramm;
- zaytun yog‘i – 6 osh qoshiq;
- qiyma – 400 gramm;
- pishloq – 100 gramm;
- tuz va ziravorlar.
- Behining yuqori qismi kesib olinadi. 5-7 millimetr qalinlikda devori qoldirilib, ichi o‘yib olinadi.
- Limonning po‘sti olinib, sharbati siqib chiqariladi.
- Behi qopqoqlari bilan suvga solinadi va limon sharbati qo‘shib, qaynatiladi.
- 20-30 daqiqa davomida qaynatilib, so‘ngra sovitishga qo‘yiladi.
- Piyoz, ko‘k piyoz, sabzi behi mayda to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi. Sarimsoq, pista va mayiz ham maydalanadi.
- Tovaga 2 osh qoshiq yog‘ quyib, sabzi, piyoz, behi va sarimsoq qovuriladi.
- Qizarib pishgach, qiyma qo‘shiladi va 5-7 daqiqa qovuriladi.
- Ustidan 50 ml suv quyilgach, pista, mayiz, limon qobig‘i, tuz va ziravorlar solinadi.
- Pishloq qirg‘ichdan o‘tkazilib, qiymali aralashmaga qo‘shiladi.
- Behi ichiga tayyor bo‘lgan nachinka solinib, qopqoqlari yopiladi.
- 180 daraja pechda behilar folga qog‘oziga o‘rab 30 daqiqa, so‘ngra qog‘ozsiz yana yarim soat davomida pishiriladi.
Izoh (0)