Xamiri yumshoq va o‘ta nozik ta’mga ega limonli keks retsepti bekajonlar uchun ma’qul kelishi shubhasiz.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘ – 175 gramm;
- limon – 2 dona;
- un – 225 gramm;
- qabartma – 1 osh qoshiq;
- tuz – 1/2 choy qoshiq;
- shakar – 165 gramm;
- tuxum – 3 dona;
- mak – 2 osh qoshiq;
- sut – 180 m;
- shakar upasi – 120 ml.
- Pech avvaldan 180 darajada qizdiriladi. Pishiriq qolipiga sariyog‘ surtiladi.
- Limon po‘sti ehtiyotkorlik bilan qirg‘ichdan chiqariladi va oq qismi qoldirilib, sharbati siqib chiqariladi.
- Un elakdan o‘tkazilib, qabartma va tuz bilan aralashtiriladi.
- Shakar sariyog‘ bilan mikser qilinadi va tuxum birma-bir qo‘shiladi.
- Hosil bo‘lgan massaga limon po‘sti, 2 osh qoshiq sharbati va mak solinadi.
- Sut va unning yarmi qo‘shilib, hammasi yaxshilab aralashtiriladi.
- So‘ngra un va sutning qolgan qismi qo‘shilib, yumshioq xamr qoriladi.
- Xamir pishiriq qolipiga solinadi va 50-55 daqiqa davomida pishiriladi.
- 2 osh qoshiq sut, 1 osh qoshiq limon sharbati shakar upasi bilan ko‘piritirilib, keks yuzasiga quyiladi. Ta’bga ko‘ra mak sepish mumkin.
Izoh (0)