Kavkaz oshxonasining mashhur qovoqli pirogi takrorlanmas ta’mga ega. Albatta, tayyorlab ko‘rishni tavsiya qilamiz.
Kerakli mahsulotlar:
Xamir uchun:
- xamirturush – 20 gramm;
- suv – 500 ml;
- shakar – 1 osh qoshiq;
- un – 800 gramm;
- tuz – 2 osh qoshiq;
- o‘simlik moyi – 3 osh qoshiq;
- qovoq – 1200 gramm;
- piyoz – 2 dona;
- o‘simlik yog‘i – 3 osh qoshiq;
- tuz – 1 osh qoshiq;
- shakar – 1-2 osh qoshiq;
- quritilgan timyan – 1 osh qoshiq;
- sariyog‘ – 50 gramm.
- Xamirturush iliq suvda eritiladi, shakar qo‘shib, aralashtiriladi. Aralashma iliq joyda 10-15 daqiqaga qoldiriladi.
- Un, tuz, xamirturushli aralashma, yog‘ va suv bir idishga solinadi. Yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir usti o‘ralib, 1-2 soatga iliq joyga qo‘yiladi.
- Qovoq tozalanib, qirg‘ichdan o‘tkaziladi. Piyoz mayda to‘g‘raladi.
- Piyoz qizdirilgan o‘simlik yog‘ida 5-6 daqiqa davomida past olovda qizarguncha qovuriladi.
- Qovoqqa piyoz, tuz, shakar va timyan qo‘shiladi.
- Xamir ikki barobarga ko‘payganda teng uch qismga bo‘linadi.
- Har bir bo‘lak dumaloq shaklga keltirilib, yana 15 daqiqaga qoldiriladi.
- Pech avvaldan 220 darajaga qizdiriladi.
- Xamirning bir bo‘lagi dumaloq shaklda yoyiladi. Ichiga “nachinka” solib, xamir cheti yuqoriga qarata yig‘iladi va qattiq chimchilanadi.
- So‘ngra xamir teskarisiga ehtiyotkorlik bilan o‘griladi va pirogning markazida teshikcha hosil qilinadi.
- Qolgan ikki xamir ham shu tarzda tayyorlanadi.
- Pechga 15-20 daqiqaga qo‘yiladi, yuzasi qizargunga qadar pishiriladi. Tayyor bo‘lgach sariyog‘ surtiladi.
Izoh (0)