Ushbu shirinlikni nafaqat ertalab, balki kechki ovqatdan keyin ham iste’mol qilsa bo‘ladi.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘— 150 g;
- shakar — 350 g;
- tuxum — 3 dona;
- un — 350 g;
- razrixlitel — 1 choy qoshiq;
- tuz;
- chernika — 400 g;
- smetana — 350 g;
- vanilin — 10 g.
- sariyog‘ga 2 osh qoshiq shakar, 1 dona tuxum, razrixlitel, tuz va un qo‘shib xamir qoring.
- xamirni plyonkaga solib 30-40 daqiqaga sovitkichga qo‘ying.
- smetanaga vanilin va 300 gramm shakar qo‘shib aralashtiring.
- ikkita tuxumni sanchqi bilan yaxshilab aralashtiring,
- xamirni 5 millimetr qalinlikda yoyib, maxsus idishga soling.
- ustidan smetanali aralashmani quyib, chernikani terib chiqing,
- 180 daraja olovda 1 soat davomida pishiring.
Izoh (0)