Nonushtaga bir xil yegulik yeyishdan zerikkan uy bekalari uchun, ko‘p mahsulot ketmaydigan va xushta’m yegulik retsepti.
Kerakli mahsulotlar:
- qat-qat xamir — 250 gr;
- un — 1 osh qoshiq;
- pishloq (motsarella) — 110 gr;
- pomidor — 3 dona;
- quritilgan rayhon — 1 osh qoshiq;
- quritilgan petrushka — 1 osh qoshiq;
- murch.
- xamirni 2-3 mm qalinlikda yoying;
- yoyilgan xamirdan bir xil kattalikdagi 12 ta dumaloq bo‘laklar kesib oling;
- pishloqni qirg‘ichdan chiqaring, pomidorni dumaloq shaklda kesib chaqing;
- xamir ustiga bir osh qoshiq qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq va dumaloq shaklda kesilgan pomidorlarni qo‘yib chiqing;
- quritilgan rayhon, petrushka va murch seping;
- 220 daraja qizigan pechda 20-25 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)