Odatdagi retseptlardan tayyorlangan issiq yeguliklar o‘rniga yangicha pirojki tayyorlab ko‘ring. Mazasi barchaga manzur kelishi aniq.
Kerakli mahsulotlar:
- qatlamali xamir − 250 gramm;
- quritilgan qo‘ziqorin − 40 gramm;
- qo‘ziqorin − 100 gramm;
- kartoshka 3-dona;
- piyoz − 1 dona;
- pishloq − 50 gramm;
- tuxum − 1 dona;
- o‘simlik yog‘i − 2 osh qoshiq;
- un − 2 osh qoshiq;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
Mahsulotlar tayyorlab olinadi.
Quritilgan qo‘ziqorinlar 10 daqiqaga suvga solinadi va to‘kib tashlab, ikki soat davomida yana suvda qoldiriladi.
Kartoshkalar qaynatib olinadi.
Kartoshkalar pishganidan so‘ng tozalanadi.
Suvda qoldirilgan qo‘ziqorin 15-20 daqiqa davomida qaynatiladi.
Piyoz, qo‘ziqorin va uning qaynatilgan turi ham to‘g‘raladi.
Piyoz o‘rtacha olovda 4-5 daqiqa qovuriladi.
Ustidan qo‘ziqorinlar solinadi.
7-8 daqiqadan so‘ng sovutishga qo‘yiladi.
Pishloq qirg‘ichdan o‘tkaziladi, kartoshka to‘rtburchak to‘g‘raladi.
Qo‘ziqorinli aralashma bilan aralashtiriladi.
Xamir kengligi 9-10 santimetr kenglikda bo‘laklarga bo‘linadi.
Har biri yupqa qilib yoyiladi.
Xamirga tuxum surtiladi.
To‘rtburchak xamir yuzasiga burchak tomonga qarab nachinka joylashtiriladi.
Xamirning bir burchagi yopiladi, so‘ngra ikkinchi burchagi.
Tepa qismi ochiq holatda qoladi.
Ustidan tuxum sarig‘i surtiladi.
200 daraja pechga 15-20 daqiqaga, yuzasi qizargunga qadar qo‘yiladi.
Yoqimli ishtaha!
Mavzuga doir:
- Pishloq va tuxum bilan lavash xamiridan tezpishar yegulik tayyorlaymiz
- Klassik taom: kartoshkali pirojki retsepti
- Lavash xamiridan karamli pirojka pishiramiz
- Qarsildoq va to‘yimli: Qozoqcha bo‘g‘irsoq pishiramiz
- Bunaqasini hali tatib ko‘rmagansiz: kartoshka va tuxumdan mazali taom
- Gruzincha Achma pishirig‘i retsepti
Izoh (0)