“Solyanka” ichidagi sabzavot va go‘sht mahsulotlari taomning mazasini batamom boyitadi.
Kerakli mahsulotlar:
- Mol go‘shti (lahm) − 300 gramm;
- Kartoshka − 1 dona;
- Dudlangan kolbasa − 50 gramm;
- Dudlangan mol go‘shti − 80 gramm;
- Sosiska − 3 dona;
- Piyoz − 2 dona;
- Sabzi − 1 dona;
- Tuzlangan bodring − 3 dona;
- Zaytun − 50 gramm;
- Suv − 2,5 litr;
- Yog‘, shakar, tomat pastasi, qatiq va ko‘katlar.
- Kichikroq piyoz va go‘sht ustidan suv quyiladi va qaynatishga qo‘yiladi. Ustidan ko‘piklari olinadi.
- 40 daqiqa qaynagach tayyor bo‘lgan bulyondan faqatgina piyoz olinadi. Unga to‘rtburchak to‘g‘ralgan kartoshka va sabzi solinadi. Yana 30 daqiqa qaynatiladi.
- Barcha go‘sht va kolbasa mahsulotlari somoncha shaklida to‘g‘raladi va tovada qovuriladi. Ustidan to‘g‘ralgan piyoz qo‘shiladi.
- Bulyonda qaynayotgan mol go‘shti olinib, somoncha shaklda to‘g‘raladi va tovadagi aralashmaga solinadi.
- Ustidan to‘g‘ralgan bodring, tomat pastasi va bir choy qoshiq shakar qo‘shiladi. Biroz qovurilgandan so‘ng 100 ml bulyon quyiladi va 15-20 daqiqa qaynatiladi.
- Taom tayyor bo‘lgach ko‘kat va zaytun qo‘shiladi. Taomni suzishda limon bo‘laklari va qatiq solib, dasturxonga tortiladi. Ta’bga ko‘ra tuz va ziravorlar sepiladi. Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)