Ushbu shirinlikni uyda tayyorlashingiz mumkinligi sabab, sifatiga shubha qilmasangiz va farzandlaringizga bemalol ilinsangiz ham bo‘ladi. Shokoladli apelsin bilan yangi yil dasturxonini bezashingiz ham mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- Apelsin — 1 kg
- Shakar — 1 kg
- Tuz — 5 choy qoshiq
- Suv — 0,5 l
- Dolchin (koritsa) — 1-2 dona
- Arpabodiyon (yulduzcha ko‘rinishidagi ziravor) — 1-3 dona
- Kardomon
- Limon kislotasi — 5 gr
- Qora shokolad — 200 gr
- Apelsinlarni yaxshilab yuvib tozalagandan keyin 5-7 mm qalinlikda kesib chiqing;
- Bo‘laklarni idishga solib ustidan sovuq suv quying va 10 daqiqa qaynating;
- Idishga yana sovuq suv qo‘shing va tuzning yarmini solib past olovda 10 daqiqa qaynating;
- Suvga shakar qo‘shib sirop tayyorlab oling;
- Siropga ziravorlar keyin esa apelsinni qo‘shing;
- Past olovda taxminan 1,5-2 soat davomida qaynatib oling;
- Limon kislotasi qo‘shinga va yana 15 daqiqa qaynating;
- Tayyor bo‘lgan apelsinlarni qandolat qog‘ozi ustida quritib oling;
- Jarayonni tezlashtirish uchun 40 daraja qizigan pechda ham quritish mumkin;
- Qaynagan suvli idish ustiga boshqa bir idish qo‘yib shokoladni eritib oling;
- Erigan shokoladga apelsinlarni botirib oling.
Izoh (0)