Dasturxon uchun noodatiy yegulik retsepti bilan tanishing.
Kerakli mahsulotlar:
- Katta piyoz – 2 dona;
- Pishloq – 3-5 bo‘lak;
- Tuxum – 5 dona;
- Un – 250 gramm;
- Qotirilgan non tolqoni– 230 gramm;
- O‘simlik yog‘i, tuz.
- Piyoz parrak qilib to‘g‘raladi va halqachalarga ajratiladi.
- Pishloq ham xuddi piyoz kabi halqachalarga ajratiladi.
- Piyozning katta halqasiga kichkinasi kiritiladi, ularning orasiga pishloq joylashtirib chiqiladi. Barchasi shu tarzda takrorlanadi.
- So‘ngra muzlatkichga qo‘yiladi.
- Tuxumga bir chimdim tuz solib, aralashtiriladi. Bir idishga un va yana boshqasiga non tolqoni solinadi.
- Piyoz halqalari avval unga botiriladi. Keyin tuxum va non tolqoniga botirilib, 2-3 daqiqa davomida qizarguncha yog‘da qovurib olinadi.
- Tayyor bo‘lgan yeguliklardagi ortiqcha yog‘ni kamaytirish uchun qog‘oz salfetkalar ustiga qo‘yiladi.
- Pishloqli halqachalar ta’bga ko‘ra bezatilib, dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)