Mazasi og‘zingizda qolishi aniq.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Un – 300 gr;
- Tuxum — 2 dona;
- Sariyog‘ – 60 gr;
- Smetana — 4 osh qoshiq;
- Soda, tuz, shakar.
- Un – 100 gr;
- Sut – 1 stakan;
- Tuxum 1 dona;
- Tuz, shakar;
- O‘simlik yog‘i;
- Tovuq oyoqlari 2 dona;
- Piyoz 1 dona;
- Sabzi 2 dona;
- Tuz;
- O‘simlik yog‘i;
- Qo‘ziqorin – 400 gr;
- Tovuq go‘shtini pishirib oling.
- Yuqorida ta’kidlangan mahsulotlardan quymoq tayyorlab, pishirib oling.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada qo‘ziqorin keyin esa piyoz solib qovuring.
- Tovuq go‘shtini mayda to‘g‘rang.
- Sabzi va piyozni qovurib, to‘g‘ralgan tovuq go‘shtini qo‘shing,
- Tuz va murch qo‘shing.
- Kartoshkani artib, suvda pishirib oling.
- Xamirga kerakli mahsulotlardan xamir qoring, ikkiga bo‘ling.
- Xamirning birinchi qismini yupqa qilib quymoq kattaligida yoying.
- Ustiga quymoq uning ustidan esa qo‘ziqorinli “nachinka” soling.
- Ustidan quymoq uning ustidan tovuqli “nachinka” soling.
- Yana quymoq bilan yopib, ustidan kartoshka va bir bo‘lak sariyog‘ soling.
- Qolgan xamir bo‘lagi bilan ustini qoplang va tuxum surting.
- 180 daraja qizigan pechda 1 soat davomida pishirib oling.
- Pirogni issiq yoki sovuq holida ham iste’mol qilsa bo‘ladi.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)