Mazkur yegulik tez tayyor bo‘ladi va oson hazm bo‘ladi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tovuq filesi — 350-400 gr
- Lavash xamiri 2 dona
- Tuxum — 4 dona
- Pishloq — 150 gr
- Karam — 1 dona
- Tuz, murch
- Sarimsoq piyoz
- Qaynatib pishirib olingan tovuq filesini qalin bo‘lmagan bo‘laklarga bo‘lib chiqing.
- Suvda pishirilgan tuxumni qirg‘ichdan chiqarib oling.
- Karamni maydalang.
- Pishloqni qirg‘ichdan chiqaring.
- Sarimsoqni ham maydalab oling.
- Karam, tuxum, sarimsoq, pishloqni qo‘shib mayonez bilan aralashtiring.
- Lavash xamiriga aralashmani bir tekisda surtib chiqing.
- Ustidan tovuq bo‘laklarini qo‘ying.
- Xamirni rulet shaklida o‘rab, muzlatkichga 30 daqiqaga qo‘ying.
- Dasturxonga tortishdan avval bo‘laklarga bo‘lib chiqing.
Mavzuga doir:
- O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
- Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
- Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
- Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
- Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
- Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
- Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)