Pishloqning pechda erib pishishi, mayonez va sarimsoqqa qo‘shilib tovuqqa o‘zgacha ta’m beradi.
Kerakli mahsulotlar:
- Tovuq filesi — 1,5 kg
- Pomidor — 2-3 dona
- Qizil bulg‘or qalampiri — 1 dona
- Sarimsoq piyoz — 5-6 dona
- Pishloq — 250 gr
- Un — 1 stakan
- Mayonez — 6-7 osh qoshiq
- Xantal — 2 osh qoshiq
- O‘simlik yog‘i
- Tuz, murch
- Tovuq filesini bo‘laklarga bo‘ling, tuz va ziravorlar seping.
- Filening ikki tomonini ham unga bulab oling.
- O‘simlik yog‘i solingan tovaga solib qovurib oling.
- Pomidor va bulg‘ori qalampirini mayda kub shaklida to‘g‘rang.
- Ko‘katlar va sarimsoqni maydalang.
- Pishloqni qirg‘ichdan chiqarib, to‘g‘ralgan sabzavotlar ustiga soling va mayonez qo‘shing.
- Pech patnisiga tovuq filesini qo‘ying va ustiga sabzavotli aralashma soling.
- Ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping va 200 daraja qizigan pechga 20 daqiqaga qo‘ying.
- Garnir sifatida grechka yoki guruch pishirish tavsiya qilinadi.
Izoh (0)