Ushbu taomga garnir sifatida pyure yoki grechka qo‘shib iste’mol qilish tavsiya qilinadi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Qiyma — 400 gr
- Karam — 400 gr
- Guruch — 0,5 stakan
- Tuxum — 1 dona
- Piyoz — 1 dona
- Sabzi —1 dona
- Sarimsoq piyoz ta’bga ko‘ra
- O‘simlik yog‘i 1 osh qoshiq
- Tuz va murch ta’bga ko‘ra
- Tomat pastasi — 1 osh qoshiq
- Suv — 1 stakan
- Karamni mayda to‘g‘rang va 10 daqiqaga qaynagan suvga solib qo‘ying.
- Guruchni pishirib oling.
- O‘simlik yog‘i solingan tovaga mayda to‘g‘ralgan piyoz va sabzini solib qovurib oling.
- Qiymaga karam, qovurilgan sabzavotlar, guruch qo‘shib aralashtiring.
- Qiymali aralashmaga murch, tuz, tuxum va maydalangan sarimsoq qo‘shib aralashtiring.
- Qiymadan kotletlar yasab oling va pechda pishirish uchun mo‘ljallangan idishga terib chiqing.
- Tomat pastasiga suv qo‘shib aralashtiring va ustidan tomatni quyib chiqing.
- 180 daraja qizigan pechda 1 soat davomida pishirib oling.
- Mazkur taomni smetana va barra ko‘katlar qo‘shib dasturxonga tortish tavsiya qilinadi.
Izoh (0)