To‘yimli va mazali bo‘lgan lag‘monning tovuq go‘shti qo‘shib pishiriladigani odatdagidan tezroq tayyor bo‘ladi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tovuq go‘shti — 700 gr;
- Piyoz — 2 dona;
- Pomidor — 1 dona;
- Sabzi — 1 dona;
- Bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
- Tomat pastasi — 2 osh qoshiq;
- Tayyor yoki uyda tayyorlangan lag‘mon xamiri — 350 gr;
- Ta’bga ko‘ra tuz, murch.
- O‘simlik yog‘i solingan tovaga to‘g‘ralgan tovuq go‘shtini solib, 10 daqiqa davomida qovuring.
- Yarim dumaloq shaklda to‘g‘ralgan piyozni tovaga solib, go‘sht bilan birga yana 10 daqiqa qovuring.
- “Kubik” shaklida to‘g‘ralgan sabzini qo‘shib 5 daqiqa dimlang.
- Pomidor, bulg‘or qalampirini ham “kubik” shaklida to‘g‘rab tovaga soling.
- Tomat pastasi, tuz va murch qo‘shib aralashtiring va qopqog‘ini yopib 15 daqiqa dimlang.
- Xamirni tuzli, qaynagan suvda pishirib oling.
- Pishgan xamirni tovuqli sabzavotlarga qo‘shib aralashtiring.
- Taomga soya qo‘shib, to‘g‘ralgan ko‘k piyoz bilan dasturxonga tortish tavsiya qilinadi.
Izoh (0)