Mazkur sho‘rva yoqimli ta’mga ega, yengil hazm bo‘luvchi taom hisoblanadi. Uni quritilgan non va ko‘katlar bilan bezab, dasturxonga tortsangiz, yanada ishtaha ochadi.
Kerakli mahsulotlar:
- 1 litr tovuq sho‘rva
- 100-150 gramm eritilgan pishloq
- 2-3 dona kartoshka
- 2 dona patisson (kulchaqovoq)
- 1 dona piyoz
- 1-2 osh qoshiq sariyog‘
- Ta’bga ko‘ra tuz, mayda qora qalampir, qotgan non va shivit.
- Sho‘rvani qaynatib oling, unga pishloq qo‘shib, to‘liq eriguncha aralashtiring.
- Idishga kichik hajmda to‘g‘ralgan kartoshkalar va patissonlarni soling. Ularni yana 15-20 daqiqa olovda qoldiring.
- Piyozni maydalab, 5-7 daqiqa davomida sariyog‘ bilan qovuring.
- Qovurilgan piyozga tuz va qalampirni qo‘shib, sho‘rvaga soling. Yaxshilab aralashtiring.
- 2-3 daqiqadan so‘ng sho‘rvani idishlarga quyib, shivit va qotgan non bilan dasturxonga torting.
Mavzuga doir: Vitaminlarga boy gruzincha sho‘rva — chakapuli retsepti
Izoh (0)