Taom ko‘p vaqtingizni olmaydi, mazasi esa og‘zingizda qoladi.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tovuq filesi — 500 gr
- Piyoz — 1 dona
- Tuxum — 1 dona
- Qaymoq — 200 ml
- Pishloq — 150 gr
- Sarimsoq piyoz
- Tovuq go‘shtini mayda qilib to‘g‘rang (go‘sht qiymalagichdan foydalanishingiz ham mumkin).
- Piyozni ham maydalab, tuz, murch, tuxum qo‘shing.
- Tovuqli aralashmani sharcha holatiga keltirib, unga botiring va qaymoq surtilgan idishga tering.
- 180 daraja qizigan pechga 10-15 daqiqaga qo‘ying.
- Pishloqni qirg‘ichdan chiqaring, mayda to‘g‘ralgan sarimsoq bilan birga qaymoqqa aralashtiring.
- Pechdan sharchalarni oling, har biriga qayla quying yana 20 daqiqaga pechga qo‘ying.
- Sharchalarga garnir sifatida guruch qo‘shib yeyish tavsiya qilinadi.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)