Yoz kunlarida sabzavotlardan tayyorlangan yaxna taom ayni muddao.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Baqlajon — 3 dona
- O‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq
- Pomidor — 3 dona
- Piyoz — 1 dona
- Sarimsoq piyoz — 1 dona
- Tomat pastasi — 3 osh qoshiq
- Maydalangan non talqonlari — 5 osh qoshiq
- Pishloq (motsarella tavsiya qilinadi) — 150 gr
- Rayhon
- Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
- 15 daqiqaga 180 daraja qizigan pechga qo‘ying.
- Baqlajonni uzunasiga, ingichka qilib to‘g‘rang (1 donasini “nachinka” uchun ishlatiladi)
- Pomidorni mayda qilib to‘g‘rang.
- O‘simlik yog‘i solingan tovada mayda to‘g‘ralgan piyozni 5 daqiqa atrofida qovuring.
- “Nachinka” uchun olib qo‘yilgan baqlajonni mayda qilib to‘g‘rang va piyozga qo‘shing, sarimsoq solib aralashtiring.
- Pomidor, rayhon va tomat pastasi qo‘shib yana 5 daqiqa davomida qovuring.
- Tuzlang, murch seping.
- Pishloqni qirg‘ichdan chiqaring va pechda pishgan baqlajon ustiga seping (1 qismini ustidan sepish uchun olib qo‘ying)
- Pishloq ustidan tovada pishgan “nachinka” solib chiqing.
- Rulet qilib o‘rang.
- O‘simlik yog‘i surtib, non talqoniga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloqni aralashtirib sepib chiqing.
- Yana 20 daqiqaga, 180 daraja qizigan pechga qo‘ying.
- Ruletlarni rayhon barglari bilan bezang.
- Tayyor bo‘lgan baqlajonlarni sovitib, muzlatkichga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)