Turk oshxonasining mashhur taomlaridan biri bo‘lgan beyti kabob dasturxoningizga ko‘rk berishiga shubha yo‘q.
Taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- qiyma — 150 gr;
- tuxum — 2 dona;
- yupqa xamir (qat-qat somsaniki singari) yoki lavash;
- quritilgan qalampir kukuni — 1 choy qoshiq;
- pomidor — 2 dona;
- sariyog‘ — 1 choy qoshiq;
- o‘simlik yog‘i.
- Xamirni yupqa qilib yoyib o‘rtasidan kesing, ustiga yog‘ surting
- Qiymaga mayda to‘g‘ralgan piyoz, sarimsoq piyoz, tuxum, tuz va murch qo‘shing.
- Tayyor qiymalarni kabob shakliga keltirib, 180 daraja qizigan pechga 30 daqiqaga qo‘ying.
- Tayyor kaboblarni xamirga qo‘yib rulet shaklida o‘rang.
- Yana 10 daqiqaga pechga qo‘ying.
- Bu vaqtda qayla tayyorlab oling. Buning uchun qirg‘ichdan chiqarilgan pomidorni tovaga solib, ustidan tomat pastasi, sariyog‘ va o‘simlik yog‘i solib aralashtiring.
- Qaylani 2-3 daqiqa dimlang.
- Xamirga o‘ralib pishgan kaboblarni suratdagidek kesib likopchaga tering, ustidan qayla quying.
- Likopcha o‘rtasiga suzma qo‘ying.
- Beyti kabobni qovurilgan kartoshka hamda yengil salat bilan bezash mumkin.
Saharlik uchun retseptlar:
Izoh (0)