Menemen turk oshxonasining mashhur nonushtalaridan biri hisoblanadi. Omletning bu turi nonushtalar qiroli deb ataladi.
Menemen tayyorlash uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Pomidor – 400 gr
- Piyoz – 100 gr
- Bulg‘ori qalampiri – 100 gr
- Tuxum – 3 ta
- Zaytun yog‘i – 2 osh qoshiq
- Tomat pastasi – 0,5-1 osh qoshiq
- Ko‘katlar
- Tuz
- Barcha sabzavotlarni tozalab, to‘rtburchak shaklda to‘g‘rang.
- O‘rtacha olovda qizigan tovaga zaytun moyini soling.
- Piyozni tovaga solib, taxminan, 5-7 daqiqa davomida tillarang bo‘lguncha qovuring.
- Piyozdan keyin bulg‘ori qalampirini qo‘shib, yumshoq bo‘lgunicha qovuring.
- Qovurilgan piyoz va bulg‘ori qalampirga to‘g‘ralgan pomidorni qo‘shing.
- Sabzavotlarga tomat pastasi qo‘shib aralashtiring va tova qopqog‘ini 8-10 daqiqaga yoping.
- Tuxumni alohida idishga chaqib, sanchqi bilan atala holiga keltiring.
- Tovadagi sabzavotlar ustiga tuxumni qo‘shib, 5-10 soniya aralashtiring va 1-2 daqiqa qovuring.
- Keyin olovni o‘chirib tova qopqog‘ini 1-2 daqiqaga yopib qo‘ying.
Issiq non va barra ko‘katlar qo‘shib, tayyor nonushtani dasturxonga torting. Yoqimli ishtaha!
Mavzuga doir:
- Kartoshka, pishloq va ko‘katli kotlet
- Kechki ovqat uchun makaronli 2 xil taom retsepti
- 10 daqiqada tayyor bo‘ladigan 3 ta bahoriy salat
- 10 daqiqada tayyor bo‘ladigan foydali va mazali desert
- Bolalarga yoqadigan grechkali yegulikning uchta retsepti
- Desert o‘rnini bosuvchi va oson tayyorlanuvchi mevali salat
- 5 daqiqada tayyorlanadigan foydali nonushta
Izoh (0)