• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12559.26
    • RUB160.17
    • EUR14413.01
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +34°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Professional oshpazlar tovuq pishirishda ko‘pchilik ayollar yo‘l qo‘yadigan xatolarni sanab o‘tdi

    Oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligi bo‘yicha ekspert Xemme del Kanyo va shef-oshpaz Jordi Vila tovuq mazali chiqishi uchun uni qanday pishirish kerakligi haqida so‘zlab berdi, deb yozadi “News.ru”.

    Foto: Pixabay

    Foto: Pixabay

    Qayd etilishicha, buning uchun aksariyat ayollar yo‘l qo‘yadigan xatolarni chetlab o‘tish kifoya. Ekspertlarning fikricha, ko‘pchilik ayollar tovuqning muzini noto‘g‘ri eritadi. Tovuqni tayyorlashdan bir kun avval uni muzlatgich muzxonasidan chiqarib qo‘yish kerak yoki muzini eritishda mikroto‘lqinli pechdan foydalanish kerak.

    Mikroto‘lqinli pechda tovuqni eritayotganda uni aylantirib turish kerak. Shuningdek, tovuqni tayyorlashdan avval uni kran suvida yuvish tavsiya etilmaydi.

    Oshpazlarning fikricha, tovuqning suyakli qismi mazali hisoblanadi. Ushbu qoida go‘shtning boshqa turlariga ham taalluqli. Tovuq terisi o‘ta yog‘li bo‘lmasagina ovqatga yoqimli ta’m baxsh etadi. Shu bilan birga tovuqning bu qismi bakteriyalar bilan juda yaqin bo‘lishini ham unutmaslik zarur.

    Tovuq pishirayotganda ziravorlarni uni tayyorlash jarayonida qo‘shish kerak. Shunda ular go‘shtga yaxshi singadi. Ko‘pchilik tovuq tayyor bo‘lishiga yaqin ziravorlarni sepadi, bu noto‘g‘ri.

    Mutaxassislarning ta’kidlashicha, tovuqning turli qismini turlicha usulda pishirish kerak. Tovuqning ko‘krak qismidagi go‘shtini grillda pishirish tavsiya etiladi. Go‘shtni yupqa bo‘laklarga bo‘lib, balandroq olovda pishirish kerak.

    Tovuq go‘shtini hadeb aralashtiraverish ham yaramaydi. Bir tomoni yaxshilab qovurilgach, uni ag‘darish mumkin.

    Agar tovuqni duxovkada pishirmoqchi bo‘lsangiz, uning ko‘krak qismini pastga qaratib qo‘ying. Shunda uning suvi butun tanasiga oqib, go‘shtni mazali qiladi. Tovuq tayyor bo‘lishiga 10 daqiqa qolganida uni o‘giring. Shunda tovuqning hamma joyi birdek qip-qizil chiqadi.

    Mavzuga doir:

    • Desert o‘rnini bosuvchi va oson tayyorlanuvchi mevali salat
    • 5 daqiqada tayyorlanadigan foydali nonushta
    • Tuxum pishirishdagi uning mazasini buzadigan 8 ta xato
    • Uy sharoitida muzqaymoq tayyorlaymiz. Buning uchun atigi uchta mahsulot kerak bo‘ladi

    27.03.2020, 13:51   Izoh (0)   24472
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    5 daqiqada tayyorlanadigan foydali nonushta

    27.03.2020, 06:50

    Desert o‘rnini bosuvchi va oson tayyorlanuvchi mevali salat

    26.03.2020, 17:47

    Tuxum pishirishdagi uning mazasini buzadigan 8 ta xato

    23.03.2020, 12:05

    Uy sharoitida muzqaymoq tayyorlaymiz. Buning uchun atigi uchta mahsulot kerak bo‘ladi

    22.03.2020, 10:06

    Tvorogli sharchalar solingan pirog

    08.02.2018, 21:23

    Kunjutli kulchalar pishiramiz

    07.02.2018, 09:17
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    O‘zbekiston terma jamoasining dunyodagi eng yirik sport tadbiriga chiqishi Kia brendining mavqeini yanada mustahkamlashga xizmat qiladi 


    TBC Bank va Bahodir Jalolov firibgarlarga qarshi jangga chiqdi 


    InfinBANK tomonidan XISMK liniyasi bo‘yicha taqdim etilayotgan islomiy moliyalashtirish – biznesni rivojlantirish uchun ishonchli yechim 


    Uzbekistan Airways Seulga kunlik aviaqatnovlarni taklif qiladi


    InfinBank pul o‘tkazmalari geografiyasini kengaytirmoqda


    “Mikrokreditbank” ATB IX Germaniya-O‘zbekiston biznes forumi doirasida ODDO BHF bank bilan 50 million dollarlik shartnoma imzoladi


    Investitsiya nima va u insonlarga nima uchun kerak?


    “O‘zbekinvest” EISK AJ va Slovakiyaning EXIMBANKA SR o‘rtasida hamkorlik to‘g‘risida bitim imzolandi


    AKFA Group “AKFA Medline Social” nomli tibbiy startap qurilishini boshlanganini e’lon qildi 


    “Moody’s Ratings” xalqaro reyting agentligi “O‘zbekinvest” kompaniyasi reytingi prognozini “Ba2”- “ijobiy” darajagacha ko‘tardi


    Moody’s “Biznesni rivojlantirish banki” reytinglarini “salbiy”dan “barqaror”ga o‘zgartirdi


    Paynet xizmatlari endi Kapitalbank bankomatlarida mavjud


    Texnologiyaning yangi bosqichi — HUAWEI Mate XT va HUAWEI Mate 70 Pro bilan tanishing


    Buxoro, G‘ijduvon, zindon, misvok va madrasa – 100 savolga 1 javob


    "Eco Expo Central Asia 2025" doirasida xalqaro ekologik tashabbuslar birlashmoqda

     

    Tavsiya etamiz

    Vashington Tehronga qarshi harbiy kampaniyadan Xitoy va Rossiyani jilovlashda foydalanmoqchimi? Mintaqamizni nimalar kutadi?

    19 iyun, 22:05

    Chelyabinskka qulagan meteorit — 540 kiloli osmon jismi qanday topilgan edi?

    19 iyun, 13:31

    Qariyb yarim asrlik mehnat yoxud Eron qanday qilib raketa derjavasiga aylandi?

    18 iyun, 20:05

    Raddiyaga raddiya: “Yuksalish” harakati va “O‘zsuvtaʼminot” AJ bir-birini yolg‘on maʼlumot tarqatishda ayblamoqda

    17 iyun, 00:10
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Turkiyada BMT falastinlik qochqinlar bo‘yicha agentligining ofisi ochiladi

    Dunyo | 21 iyun, 19:25

    Sirdaryoda qalbaki 1 600 dollarni sotayotgan shaxslar qo‘lga olindi

    O‘zbekiston | 21 iyun, 18:05

    “Man Siti” Abduqodir Husanovni “Lion”ga tekinga ijaraga berishni istamadi — OAV

    Sport | 21 iyun, 17:22

    Toshkentdagi 1-sonli tergov hibsxonasida saqlanayotgan shaxslar soni belgilangan me’yordan oshgani aniqlandi

    O‘zbekiston | 21 iyun, 17:10

    O‘zbekistonda 22-iyun kuni havo harorati 42 darajagacha ko‘tariladi

    O‘zbekiston | 21 iyun, 16:50

    CBS: AQSH va Yevropa Ittifoqi diplomatlari Xomanaiyning bo‘lajak vorisini muhokama qilmoqda

    Dunyo | 21 iyun, 16:20

    Ilkay Gundo‘g‘an Turkiya klubiga o‘tishi kutilmoqda

    Sport | 21 iyun, 16:16
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.