Halol go‘sht - bu 300 gramm mol go‘shtiga buyurtma berganingizda 300 gramm go‘sht yeyishingizga teng kelishidir.
Odatda, menyuda u yoki bu taomning grammlari haqidagi ma’lumot tayyorlanmagan porsiya uchun ko‘rsatiladi. Kechki ovqatga to‘laqonli 350 gramm sersuv qo‘y go‘shtini ta’tib ko‘rishni rejalashtirganingda, amalda ancha kam olish unchalik ham yoqimli emas. Chunki tayyorlangandan so‘ng go‘sht dastlabki og‘irligidan 30-40%ni yo‘qotadi. Iloji boricha ochiqchasiga: 400 grammga buyurtma berding - 400 grammni oldingga olib kelishlarini istayman. So‘zsiz, og‘irlikdan tashqari, tayyorlanish usuli va stili ham muhimdir. Agar biz qovurish haqida so‘z ochadigan bo‘lsak: ko‘pgina muassasalar plitalarda, grilda, toshlarda qovuradilar. Ammo mevali daraxtlarning o‘tinlarida tayyorlangan sershira va xushbo‘y go‘shtdan boshqa yana nima bo‘lishi mumkin? Ular go‘shtga tansiq xushbo‘ylik va nafis ta’m hissiyotini beradi.
Go‘sht shinavandalari va oddiy sifatli ovqat ishqibozlarining quvonchiga, shunday joy bor, u yerda siz tayyorlab bo‘lingan taomning og‘irligi uchun to‘laysiz. U yerda go‘sht faqat mevali daraxtlarning o‘tinlarida tayyorlanadi, demak, hech qanday qatron va noxush hid yoq.
Grillades - Toshkentdagi birinchi go‘sht markazi restorani. Bu yerda ziravorli sirka-moyga faqat tuz va murch ishlatiladi. Axir murakkablashtirishning nima keragi bor? Tabiiy ta’m va xushta’m ifordan zavqlanish uchun ortiqcha hech narsa kerak emas.
Menyuda go‘sht pozitsiyalarining katta soni taqdim etilgan. Agar qo‘y go‘shtini ta’tib ko‘rishni istasangiz, to‘sh, boldir, kurak, qovurg‘achalarni tanlang. Mol go‘shtini xush ko‘rasizmi? Qovurg‘alarni yoki buzoq ruletini buyurtiring. Balki bon-file medalyonlari? Gulxanda tayyorlangan tillarang jo‘ja yoki shaxsiy ishlab chiqarilgan kraft kolbasalaridan ta’tib ko‘rishga nima deysiz? Haqiqiy qadrlovchilar uchun bedanali taxtacha ham mavjud. Taomlarning boy turli-tumanligi va muassasaning "halol go‘sht - halol og‘irlik" siyosati sharofati bilan hamma narsadan ozginadan ta’tib ko‘rish mumkin.
Bu yerda nafaqat go‘sht, balki salatlar ham: ayniqsa o‘z qomatini kuzatib turuvchilar uchun "yengil" salatlarni, ancha to‘yimli salatlarn ham tayyorlanadi Ammo ikkisining ham portsiyalari katta. Barchasidan tashqari, ular go‘sht taomlarini a’lo darajada to‘ldiradi. Salatlardan tashqari, sizni tansiq bruskettlar, sho‘rvalar, gazzaklar, mevali assortilar, desertlar va hattoki bolalar menyusidan taomlar ham kutmoqda.
Agar ovqat haqida ozgina unutilsa va bar menyusi haqida yodga olinsa, unda ichimliklarning mahalliy to‘kinchiligini qo‘rqmasdan qayd etish mumkin: kokteyllar, milksheyklar, limonadlar, choy, kofe.
Markaz-restoranda nafaqat turli-tuman taomlar va ichimliklarni ta’tib ko‘rish mumkin, balki, umuman olganda, dam olish va muammolarni unitish mumkin. Go‘sht markazi-restorani shahar markazidan uzoqda tinch sokin joyda joylashgan. Joylashish joyini tanlashda bu asosiy omillardan biri bo‘lgan. Zamonaviy odamning hayoti - bu doimiy harakat va stresslar. Oddiygina o‘zimizga muammolarni mavhumlashtirish imkonini berishimiz, qizib ketmasligimiz uchun tezlikni pasaytirishimiz zarur.
Lokatsiyaning shak-shubhasiz afzalligi - toza va musaffo havo. Go‘sht markazi-restoranining bir tomonida Botanika bog‘i, boshqa tomonida esa - hayvonot bog‘i joylashgan.
Katta, bepul to‘xtab turish joyi - bo‘sh joyni izlashda tuman bo‘ylab aylanishingizga hojat yo'q.
Ammo yaxshi kompaniyada ovqatlanish va dam olishning katta istagi bor.
Tig‘iz ish jadvalida tushlik qilishga arang ulguradiganlar uchun, bu markaz-restoran - a’lo darajadagi variant. Nafaqat bu yer mazzali bo‘lganligi uchun emas, haqiqatda, shinam joy. Balki soat 12:00 dan 17:00 gacha butun menyuga 10%li maxsus chegirma amal qilishidir. Markaz-restoranning mavjud bo‘lgan barcha xislatlariga yoqimli qo‘shimcha, to‘g‘rimi?
Interyer uchun bejirim va serviqor fyujn shale stili tanlangan. Ichkaridagi muhit shinam va tinch: past yorug‘lik, yumshoq divanlar va keng o‘rindiqlar. Ammo bir vaqtning o‘zida - tamoshabop. Ochiq oshxona mehmonlarga taom tayyorlanishining butun jarayonini kuzatish imkonini beradi. Bu yana bir bora ularning shiorini tasdiqlaydi - o‘z mehmonlariga nisbatan halol bo‘lish.
Grillades ishbilarmonlik muzokaralari va bayramlarni o‘tkazish uchun mos keladi. Oddiygina mazzali ovqatlanish va dam olish uchun. Agar yoqimli narxlar bilan samimiy joyda bo‘lish istagi bo‘lsa, u holda bu yerga albatta kelish kerak.
Gavjum oilaviy kecha, korporativ tadbir yoki ikki kishiga romantik uchrashuv – +998 99 380-00-07 telefon raqami orqali yoki https://www.grillades.uz/booking.html saytda stolni oldindan band qilib qo‘yishni unutmang!
Reklama huquqi asosida.
Izoh (0)