Gipergidradatsiya yoki bizning tilda aytganda, haddan ortiq terlash, albatta, yoqimsiz hol.  Pomidor, karam, qahva kabi ba’zi mahsulotlar bu jarayonni yana ham kuchaytiradi. Biroq, inson tanasida terlashni kamaytirishga qodir bo‘lgan mahsulotlar ham bor, deya yozadi AdMe.

  1. Rozmarin - u bilan vanna qabul qilish yoki 100 gramm suv va efir moyi bilan aralashtirib, terlaydigan sohalarga surtish mumkin.

Foto: © Oksana / depositphotos © Sonulkaster / depositphotos

2. Fenugreek urug‘i — organizmdan toksinlarni haydab chiqaradi. Qaynab turgan suvga 1 choy qoshiq urug‘ni 6-8 soatga solib, ichish mumkin. Choyga qo‘shib, ichsa ham bo‘ladi.

Foto: © roman4 / depositphotos © popaukropa / depositphotos

3. Ko‘k choy — har kuni ichilgan ko‘k choy tana va og‘iz bo‘shlig‘idagi bakteriyalardan xalos etadi.

Foto: © taronin / depositphotos © brunoil / depositphotos

4. Dolchin — ovqatga solingan dolchin, og‘iz bo‘shlig‘idagi nohush hidlarni yo‘qotadi.

Foto: © didiac / depositphotos © Natasha55 / depositphotos

5. Yalpiz — uni iste’mol qilsa ham, tashqi tarafdan qo‘llasa ham bo‘ladi.

Foto: © estherqueen999 / depositphotos © scio21.ukr.net / depositphotos

6. Mavrak (shalfey) — qaynatilgan holatda foydalansa ham bo‘ladi, vannaga solsa ham bo‘ladi.

Foto: © Helen_Adamova / depositphotos © arkela / depositphotos

7. Petrushka — salat va ovqatlarga qo‘shib yesa ham, qurigan holatda qaynatib, foydalansa ham bo‘ladi.

Foto: © VitD / depositphotos © Iamnee / depositphotos

8. Bug‘doy gullari — uni xomligicha ham (kuniga 40 gramm), kukun tarzida ham (kuniga 3 gramm) ishlatsa bo‘ladi.

Foto: © indomercy2012 / depositphotos © Gnatiuklv / depositphotos

9. Nim barglari (yoki fors meliyasi) — barglarni qaynagan suvga solib, bo‘tqa hosil qilinadi. Keyin esa terlaydigan sohalarga surtib, bir necha daqiqaga qoldiriladi. So‘ng vanna yoki dush qabul qilinadi.

Foto: © ankomando / depositphotos © brunoil / depositphotos © Anton_Lunkov / depositphotos

10. Limon va boshqa sitrus mevalar — har kuni ertalab bir stakan limonli suv ichish kifoya (agar oshqozonda muammo bo‘lmasa) yoki 1/2 limonni suvini siqib, terlaydigan sohaga surtib, qurigandan keyin dush qabul qilish kerak.

Foto: © Bolkins / depositphotos © interactimages / depositphotos © corbacserdar.gmail.com / depositphotos

11. Kokos moyi — yuvingandan so‘ng qo‘ltiq ostiga kuniga 1-2 marta surtib qo‘yish tavsiya etiladi.

Foto: © Onontour / depositphotos © Elvetica / depositphotos