• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12694.97
    • RUB161.6
    • EUR14878.5
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +24°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Uy sharoitida ideal qahva tayyorlaymiz

    Qahva kun davomida kishiga quvvat beruvchi eng ommabop tonggi ichimlikdir. Ko‘pchilik tongni shoshilib ichiladigan tayyor qahva bilan boshlasa, uning haqiqiy shinavandalari qahvani yangi maydalangan donachalari va sekin yonayotgan olovning sehrisiz tasavvur qila olmaydi. Barcha ichimliklar orasida qahvani eng ko‘p xush ko‘ruvchilar uchun ushbu maqolada keltirilgan tavsiyalar foydali bo‘lishiga ishonchimiz komil.

    Foto: Xcook

    Foto: Xcook

    Qahva xushxo‘rligining sirlari

    Haqiqiy qahva uchun eng muhimi toza suvdan foydalanishdir. Bu vaziyatda qaynatilgan yoki vodoprovod suvi to‘g‘ri kelmaydi. Filtrlangan yoki butilkadagi suvdan foydalanish mumkin. Uni sovuting. Shunda sekin isish jarayonida u qahva donalarining ta’mini ko‘proq o‘ziga singdiradi.

    Qaynatish oldidan maydalangan qahva ichimlikning ta’mi va xushbo‘y isini ochib beradi. Qahva solingan idishni zich berkiting, ochiq holda turgan qahva bir hafta ichida o‘zining xushbo‘yligini yo‘qotadi. Turli mamlakatlarda ishlab chiqarilgan qahvalar o‘zining ta’mi bilan bir-biridan farqlanadi. Uning donalari qanchalik ko‘p qovurilgan bo‘lsa, ichimlik ham shunchalik ko‘proq o‘tkir va achchiq bo‘ladi. Uning bir necha xilini olib, o‘zingiz aralashtirib olishingiz ham mumkin. Asosiysi siz tanlagan qahva a’lo darajadagi sifatga ega ekanligiga e’tibor qarating.

    Turka — qahva qaynatish uchun ideal idish hisoblanadi. Biz sizga konus shaklidagi turkani tanlashni tavsiya etamiz. Uning keng tubi qahvaning tezroq isishi, tor bo‘g‘zi esa uning xushbo‘yligini saqlab qolish imkonini beradi.

    Qahva tayyorlash jarayoni

    100 ml suvga taxminan 8 gramm qahva kerak bo‘ladi.

    Qahva donalarini maydalaganingizdan so‘ng ularni turkaga joylang. Unga bir chimdim ziravor (maydalangan zanjabil, dolchin yo kardamon) yoki tuz qo‘shish mumkin. Sovuq suvni turkaning eng tor qismigacha quyib, uni past olovga qo‘yish lozim. Shoshilmang. Qaynatish jarayoni qanchalik sekin bo‘lsa, ichimlik shunchalik to‘yingan bo‘lib chiqadi.

    Qahva ko‘tarila boshlagandan idishni olovdan oling. Uni taxminan 30 soniyadan so‘ng yana olovga qo‘ying. Suyuqlik uch marta ko‘tarilishi kerak. Qahva qaynab ketmasligiga ahamiyat bering. Uning ko‘pigi ko‘tarila boshlagandan olovdan olish lozim. Ko‘pik toshib ketmasligi kerak, aks holda uning xushbo‘yligi yo‘qoladi. Shu sababli uni qaynatish davomida oshxonani tark etmang.

    Jarayonni yakunlash chog‘ida qahvani mayda elakchadan o‘tkazishingiz mumkin. Shundan keyin jarayonning eng yoqimli qismi keladi. Tayyor qahvani finjonga solib, uning ajoyib ta’midan bahramand bo‘ling!

    18.11.2016, 11:56   Izoh (0)   26835
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Qahva, kivi va bodringdan teri parvarishi uchun 4 ta samarali retsept

    12.12.2022, 13:12

    Qahva inson salomatligiga qanday ta’sir qiladi: Ilm-fan tomonidan tasdiqlangan faktlar

    21.12.2022, 20:46

    Qahva dori sifatida: uning sog‘liq uchun 5 ta foydasi

    03.06.2023, 21:51

    Argentinada qahva tayyorlamoqchi bo‘lgan erkak tasodifan o‘nlab uylarni yoqib yubordi (video)

    11.10.2023, 15:41

    Muzli qahva haqida siz bilmagan 6 ta fakt

    15.06.2024, 16:55

    Foto: Yomg‘ir, qahva va xazon — Toshkent kuzi 

    28.10.2024, 14:37
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Qayerga investitsiya kiritish mumkin? Qanday aktiv turlari mavjud? 


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    Kapitalbank investitsiyalari – O‘zbekiston yoshlari kelajagiga sarmoya


    Market Yandex Go Samarqandda ishga tushdi


    Toshkent va Bangkok o‘rtasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri aviaqatnov: Centrum Air yangi xalqaro yo‘nalishni ishga tushiradi 


     Navoiy innovatsiyalar universiteti: zamonaviy bilim sari ishonchli qadam 


    “AloqaBank” yoshlar bilan ishlashga oid dasturlarni kengaytirmoqda


    Faqat tekshirilgan foydalanuvchilar: nima uchun to‘lov ilovalari  shaxsni tasdiqlashni so‘raydi


    BI Group va Asakabank O‘zbekistonda tijorat ko‘chmas mulki uchun biznes ipotekasini ishga tushirdi


    Toshkentda Sting brendi homiyligida "Formula-1" filmining premyerasi bo‘lib o‘tdi


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    Qashqadaryo va Buxoroda amalga oshirilgan quyosh energiyasi loyihalariga 1 yil to‘lishi munosabati bilan rasmiy tadbir bo‘lib o‘tdi


    Qashqadaryoning Chimyoni – Miraki haqida siz bilmagan faktlar


    Savdo, fintex va “yashil” loyihalar: Octobank Xitoy bilan hamkorlikni qanday yo‘lga qo‘ymoqda


    Yoz osmonning o‘zidayoq boshlanadi: Silk Avia Toshkentdan Issiqko‘lga kunlik aviaqatnovlarni yo‘lga qo‘ymoqda

     

    Tavsiya etamiz

    NATO tarixi – dunyodagi eng qudratli harbiy tashkilotning obro‘si pasaymoqdami?

    26 iyun, 20:31
    Audio Icon

    Joy hammaga yetardi: Jeyms Kemeronga ko‘ra, “Titanik” yo‘lovchilarining omon qolish imkoniyati bo‘lgan

    25 iyun, 23:50

    “Trampning Titanigi to‘xtaydi” — Eron elchisi

    25 iyun, 13:39

    AQSHning Yaqin Sharqdagi harbiy bazalari soni nechta va qayerda joylashgan?

    24 iyun, 19:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Daryo” videoreportaji: Ozodbek Nazarbekov Namanganda katta sahnaga qaytdi

    O‘zbekiston | 1 iyul, 00:10

    Tailandda budda rohibi o‘z hamkasbini otib o‘ldirdi

    Dunyo | 30 iyun, 23:55

    Shahrisabzda ikkita do‘kon yonib ketdi (video)

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:40

    Britaniyada ChatGPT tufayli ish o‘rinlari bilan bog‘liq muammolar paydo bo‘ldi

    Dunyo | 30 iyun, 23:25

    Yaponiyada qora ayiq tufayli aeroport faoliyati to‘xtab qoldi (video)

    Dunyo | 30 iyun, 23:10

    “Daryo” dayjesti: 30-iyunning eng muhim xabarlari

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:00

    “Operachi bo‘lish oson emas” — Aqlbek Piyazov italyan tilini o‘rgangani, musofirchilikdagi hayoti va eng ko‘p olgan gonorari haqida gapirdi (foto, video)

    Shou-biznes | 30 iyun, 22:45
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.