Sirroz va yog‘li kasalliklardan himoya qiluvchi, jigar uchun eng foydali ichimlik aniqlandi. Diyetolog Kortni DʼAnjelo qahva jigar salomatligi uchun eng foydali ichimlik ekanini taʼkidladi, deb yozadi Sports.kz
DʼAnjelo qahva ichish sirroz rivojlanish xavfini kamaytirishi va, shuningdek, jigarda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan yog‘ kasalliklaridan himoya qilishini (tadqiqot natijalariga tayanib) aytib o‘tdi. U ichimlikning foydali taʼsirini quyidagicha ifodaladi: yog‘lar to‘planishini kamaytiradi.
Qahva erkin radikallarning xavfini kamaytiradi va organ hujayralari shikastlanishining oldini oladi, jigarda antioksidantlar miqdorini oshiradi. Jumladan, qora qahva ham jigar xastaliklari bilan kurasha oladi. Shuningdek, nutritionist (ovqatlanish bo‘yicha mutaxassis) ichimlikning foydali xususiyatlarini saqlab qolish uchun shakar, sut yoki qaymoq qo‘shmasdan ichish kerakligini qo‘shimcha qildi.
Izoh (0)