Mutaxassis maslahati yordamida mandarinlarning saqlash muddatini maksimal darajada oshirishingiz mumkin.
Tozalangan mandarinlarni muzlatkichda havo o‘tkazmaydigan idishda 4 kundan ortiq bo‘lmagan muddatda, po‘stlog‘li mandarinlarni esa 1-2 hafta davomida saqlash mumkin. Butun mandarinlar muzlatkichda taxminan 5-7 kun davomida saqlanishi kerak. Odatda mandarinlarning saqlash muddati apelsin va greypfrutlarning saqlash muddatiga o‘xshaydi.
Hech qachon juda yumshoq mandarinlarni xarid qilmang. Bunday mevalarni tozalash qalin terisi bo‘lgan zich mandarinlarga qaraganda osonroq, ammo bunday mevalarning ta’mi sizni qoniqtirmaydi: odatda shirin bo‘lmagan mandarinlar yumshoq bo‘ladi. Agar tozalanmagan mandarinda barmoq izlari qolsa, bu namlik yo‘qolishining birinchi belgisidir. Mandarinning chiriganini po‘stlog‘idagi mog‘or yoki hidi yo‘qligidan ham bilish mumkin.
Mandarinlar saqlanadigan joy ham muhimdir. Xona haroratida saqlash uchun mandarinlar ustida ularni ezishi mumkin bo‘lgan boshqa mevalar yo‘qligiga ishonch hosil qiling. Shuningdek, ularni quyosh nuri, pechka va mikroto‘lqinli pechlardan uzoqroq tutish kerak.
Mandarinlarni muzlatkichda saqlash uchun optimal harorat 5-8 daraja Selsiy hisoblanadi. Sovitkichda mandarinlarni og‘zi yopiladigan plastik paketda saqlagan ma’qul.
Izoh (0)