Sitrusli sous va sarimsoq tovuq go‘shtiga o‘zgacha ta’m beradi. Tovuqli taomning mazasi barchaga yoqadi.
Kerakli masalliqlar:
- kartoshka — 800 g
- tovuq sonlari — 4-5 dona
- limon — 3 dona
- sarimsoq — 6 donacha
- zaytun yog‘i — 120 ml
- quritilgan oregano — 1 choy qoshiq
- quritilgan rozmarin — 1 choy qoshiq
- tuz — 1 choy qoshiq
- murch — 1 choy qoshiq
- maydalangan qizil qalampir — 1 chimdim
- tovuq sho‘rvasi yoki suv — 250 ml
Tayyorlanishi:
- Kartoshkani katta bo‘laklarga kesib oling va tovuq sonlari bilan bir idishga soling.
- Limondan 120 ml sharbatni siqib oling. Sarimsoqni qirg‘ichdan o‘tkazing. Zaytun yog‘i, oregano, rozmarin, tuz va murch bilan aralashtiring.
- Aralashmani tovuq va kartoshkaga qo‘shing va bir tekis bo‘lishi uchun aralashtiring.
- Masalliqlarni ichi chuqur idishga joylashtiring. Issiq sho‘rvani yoki suvni qo‘shing.
- Kartoshka va tovuq go‘shtini 20 daqiqa davomida 200 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechga qo‘ying. Keyin ehtiyotkorlik bilan aylantiring va yana 20-25 daqiqa pishiring.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)