• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12694.97
    • RUB161.6
    • EUR14878.5
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +25°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Rafaello, quritilgan mevali konfet: Iftorlik uchun uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan 5 xil shirinlik retsepti

    Do‘kondagi o‘zingizga yoqqan shirinliklarni uyda tayyorlasangiz ham bo‘ladi, buning uchun vaqt, mahsulotlar va retsept kifoya. “Goryashaya izba” nashri uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan 5 xil shirinlik retseptini taqdim etdi. Bu shirinliklar kattalarga ham, kichiklarga ham juda yoqadi. 

    Mazali tryufel

    Foto: “Goryashaya izba” 

    Kerakli masalliqlar:

    • achchiq shokolad — 200 g
    • 30 foizli qaymoq — 200 g
    • sariyog‘ — 25 gr
    • kakao — 3 qoshiq
    • shakar kukuni — 2 qoshiq

    Tayyorlanishi:

    1. Shokoladga qaymoq qo‘shib suv hammomida eritib oling. Massa eriganda sariyog‘ qo‘shing. Tryufellarni 8 soat davomida muzlatkichga qo‘ying.
    2. Kakao va shakar kukunini aralashtiring.
    3. Shokoladning bir qismini qoshiq bilan oling. To‘pchaga aylantiring va kakao kukuniga soling. Bu ishni darhol qilishingiz kerak, chunki shokolad qo‘lda juda tez eriydi. Shirinliklarni yarim soat davomida muzlatkichga qo‘ying.

     Rafaello

    Foto: “Goryashaya izba” 

    Kerakli masalliqlar:

    • sariyog‘ — 130 gr
    • kokos qirindisi — 130 gr va yana 4 qoshiq
    • bodom — bir hovuch
    • quyultirilgan sut — 4 osh qoshiq

    Tayyorlanishi:

    1. Eritilgan sariyog‘ni quyultirilgan sut va 130 gramm kokos qirindisi bilan aralashtiring. Massani yarim soat davomida muzlatkichga qo‘ying.
    2. Bodomning po‘stlog‘ini tozalang. Buning uchun uni 5-10 daqiqa davomida qaynoq suvga solib qo‘ying. Keyin yuvib tashlang. Shunda bodomning po‘stlog‘i oson tozalanadi.
    3. Konfetchalarni yasang. Har bir to‘pchaning ichiga bodom qo‘ying. Uni kokos qirindisiga botirib oling. Massani yarim soat davomida muzlatkichga qo‘ying.

    Iris

    Foto: “Goryashaya izba” 

    Kerakli masalliqlar:

    • Shakar — 200 gr
    • 30 foizli qaymoq — 200 ml
    • Sariyog‘ — 30 g
    • asal — 3 osh qoshiq
    • bir chimdim vanilin

    Tayyorlanishi:

    1. Barcha mahsulotlarni qalin tag qismiga ega bo‘lgan idishga soling. Ularni 30 daqiqa davomida o‘rtacha olovda vaqti-vaqti bilan aralashtirib, pishirib oling.
    2. Uni biroz sovitib, silikon qoliplarga quying. Mahsulotlarni muzlatkichga 8 soat, muzxonaga 30-40 daqiqaga qo‘ying. Shirinliklar qolipdan osongina chiqishi kerak.

    Quritilgan mevalardan tayyorlanadigan foydali shirinlik

    Foto: “Goryashaya izba” 

    Kerakli masalliqlar:

    • quritilgan mevalar (mayiz, turshak, xurmo, anjir) 1 osh qoshiq
    • yong‘oq (bodomdan foydalansangiz ham bo‘ladi) — yarim qoshiq.
    • asal — 1 osh qoshiq
    • limon — bir donaning uchdan bir qismi
    • kunjut — 3-4 osh qoshiq

    Tayyorlanishi:

    1. Quritilgan mevalarni yuving va 20 daqiqa davomida qaynoq suvga soling. Keyin suvni to‘kib tashlang.
    2. Quritilgan mevalar, yong‘oqlar va asalni blender idishiga soling. Limon sharbatini siqib chiqaring. Silliq massaga aylantiring.
    3. Kichik dumaloq to‘pchalar hosil qiling. Har birini kunjutga botiring.

    Qulupnayli zefir

    Foto: “Goryashaya izba”

    Kerakli masalliqlar:

    • olma — 3 dona
    • bir hovuch qulupnay
    • shakar — 150 gr
    • agar-agar — 1 paket (7 g)
    • tuxumning oqi — 2 dona
    • limon kislotasi — bir qoshiqning uchdan bir qismi
    • shakar kukuni

    Tayyolanishi:

    1. Olmani tozalang. Uni mikroto‘lqinli pechda yumshoq bo‘lguncha pishirib oling. Qulupnayni blenderda pyure holatiga kelgunga qadar maydalang. Sizga 250 ml qulupnay pyuresi kerak bo‘ladi. Agar kam bo‘lsa, uni suv bilan suyultirish mumkin.
    2. Ikkita tuxum oqiga 50 gramm shakar va limon kislotasini qo‘shib, yaxshilab aralashtiring.
    3. Meva pyuresi, 100 gramm shakar va agar-agarni qalin tagli idishga soling va 4 daqiqa davomida pishiring.
    4. Tuxumning oqini aralashtirayotganingizda unga issiq pyureni qo‘shing.
    5. Qandolat mahsulotlari uchun mo‘ljallangan paketga pyureni soling. Pyureni o‘zingizga yoqqan shaklda quyib oling. Ularni xona haroratida taxminan bir soat qoldiring, zefirlar qattiq holatga kelishi kerak.
    6. Zefirning ustiga shakar kukunini seping.

    Yoqimli ishtaha!

    04.04.2023, 15:40   Izoh (0)   7770
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Soya sousi qo‘shib tayyorlanadigan mazali tovuq qanotchalari retsepti

    01.04.2023, 15:30

    Iftorlik dasturxoni uchun: Qatiq qo‘shib tayyorlanadigan pechenye retsepti

    31.03.2023, 18:30

    Iftorlik dasturxoniga pechenyedan mazali tort tayyorlaymiz

    27.03.2023, 17:30

    Pishloqli sous qo‘shib tayyorlanadigan mazali tovuqli frikadelka retsepti

    26.03.2023, 09:34

    Iftorlik dasturxoni uchun: qo‘y go‘shti, sabzi va kartoshka qo‘shib tayyorlanadigan xushta’m taom retsepti

    23.03.2023, 17:45

    Sabzavotlar va mol go‘shtidan xushta’m salat tayyorlaymiz

    17.03.2023, 18:01
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Qashqadaryoning Chimyoni – Miraki haqida siz bilmagan faktlar


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    Market Yandex Go Samarqandda ishga tushdi


    Qashqadaryo va Buxoroda amalga oshirilgan quyosh energiyasi loyihalariga 1 yil to‘lishi munosabati bilan rasmiy tadbir bo‘lib o‘tdi


     Navoiy innovatsiyalar universiteti: zamonaviy bilim sari ishonchli qadam 


    Qayerga investitsiya kiritish mumkin? Qanday aktiv turlari mavjud? 


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    Faqat tekshirilgan foydalanuvchilar: nima uchun to‘lov ilovalari  shaxsni tasdiqlashni so‘raydi


    BI Group va Asakabank O‘zbekistonda tijorat ko‘chmas mulki uchun biznes ipotekasini ishga tushirdi


    Savdo, fintex va “yashil” loyihalar: Octobank Xitoy bilan hamkorlikni qanday yo‘lga qo‘ymoqda


    Kapitalbank investitsiyalari – O‘zbekiston yoshlari kelajagiga sarmoya


    Toshkent va Bangkok o‘rtasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri aviaqatnov: Centrum Air yangi xalqaro yo‘nalishni ishga tushiradi 


    Yoz osmonning o‘zidayoq boshlanadi: Silk Avia Toshkentdan Issiqko‘lga kunlik aviaqatnovlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    “AloqaBank” yoshlar bilan ishlashga oid dasturlarni kengaytirmoqda


    Toshkentda Sting brendi homiyligida "Formula-1" filmining premyerasi bo‘lib o‘tdi

     

    Tavsiya etamiz

    NATO tarixi – dunyodagi eng qudratli harbiy tashkilotning obro‘si pasaymoqdami?

    26 iyun, 20:31
    Audio Icon

    Joy hammaga yetardi: Jeyms Kemeronga ko‘ra, “Titanik” yo‘lovchilarining omon qolish imkoniyati bo‘lgan

    25 iyun, 23:50

    “Trampning Titanigi to‘xtaydi” — Eron elchisi

    25 iyun, 13:39

    AQSHning Yaqin Sharqdagi harbiy bazalari soni nechta va qayerda joylashgan?

    24 iyun, 19:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Daryo” videoreportaji: Ozodbek Nazarbekov Namanganda katta sahnaga qaytdi

    O‘zbekiston | 1 iyul, 00:10

    Tailandda budda rohibi o‘z hamkasbini otib o‘ldirdi

    Dunyo | 30 iyun, 23:55

    Shahrisabzda ikkita do‘kon yonib ketdi (video)

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:40

    Britaniyada ChatGPT tufayli ish o‘rinlari bilan bog‘liq muammolar paydo bo‘ldi

    Dunyo | 30 iyun, 23:25

    Yaponiyada qora ayiq tufayli aeroport faoliyati to‘xtab qoldi (video)

    Dunyo | 30 iyun, 23:10

    “Daryo” dayjesti: 30-iyunning eng muhim xabarlari

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:00

    “Operachi bo‘lish oson emas” — Aqlbek Piyazov italyan tilini o‘rgangani, musofirchilikdagi hayoti va eng ko‘p olgan gonorari haqida gapirdi (foto, video)

    Shou-biznes | 30 iyun, 22:45
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.