Qo‘y go‘shti va sabzavotlardan tayyorlanadigan taom mazali ta’mga ega. Unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni ham qo‘shishingiz mumkin. Lavr yaprog‘i taomga o‘zgacha hid va ta’m beradi.
Kerakli masalliqlar:
- lahm qo‘y go‘shti — 800-900 g
- kartoshka — 700-800 g
- sabzi — 3 dona
- piyoz — 1 dona
- sarimsoq — 4 donacha
- un — 1-2 qoshiq
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- sho‘rva yoki suv — 800 ml
- tomat pastasi — 1 qoshiq
- quritilgan timyan — 1 qoshiq
- lavr yaprog‘i — 1-2 dona
- o‘simlik yog‘i — 2-3 qoshiq
Tayyorlanishi:
- Go‘sht, kartoshka va sabzini o‘rtacha, piyozni mayda qilib to‘g‘rab oling. Sarimsoqni qirg‘ichdan o‘tkazing.
- Qo‘y go‘shtini o‘simlik yog‘ida har bir tomonini qizartirib qovurib oling va pishganidan so‘ng likopchaga soling.
- Piyozni tovaga soling va yengil qizarguncha sarimsoq solib qovuring.
- Qo‘y go‘shtini soling. Sabzi, tomat pastasi, tuz, murch, timyan va lavr yaprog‘i bilan kartoshka qo‘shing. Hamma mahsulotlarning ustidan sho‘rvani quying.
- Qaynatgandan keyin olovni minimal darajaga tushiring, tovaning qopqog‘ini yoping va go‘sht, sabzavotlarni taxminan bir yarim soat qaynatib oling.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)