Pomidor, bodring, bulg‘or qalampiri va mol go‘shti qo‘shib tayyorlanadigan salat nozik ta’mni xush ko‘ruvchilarga juda yoqadi. Ko‘katlar salatning ta’mini yanada mazali qiladi.
Kerakli masalliqlar:
- lahm mol go‘shti — 300–350 g
- bodring — 2 dona
- bulg‘or qalampiri — 1 dona
- pomidor — 2 dona
- qizil piyoz — yarimta
- petrushka — ta’bga ko‘ra
- salat bargi — 1 dona
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- o‘simlik yog‘i — ta’bga ko‘ra
- soya sousi — ta’bga ko‘ra
- kunjut — 1 choy qoshiq
Tayyorlanishi:
- Mol go‘shtini taxminan 1 soat qaynatib oling. Sho‘rvani esa sovutishga qo‘ying.
- Go‘sht, bodring va bulg‘or qalampirini somoncha shaklida, pomidorni katta bo‘laklarga, piyozni mayda qilib to‘g‘rab oling. Petrushka va salat barglarini maydalang.
- Hamma mahsulotni idishga solib, tuz va murch bilan aralashtiring. Ustiga zaytun yog‘i, soya sousini soling va kunjut seping.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)