Yumshoq xamir va mazali nachinkadan tayyorlanadigan paramach — tatarcha belyashiga o‘zingizga yoqqan sabzavotlarni qo‘shishingiz mumkin. Lifehacker nashri ta’m bilan yodingizda qoladigan yegulik retseptini taqdim etdi.
Xamiri uchun kerakli masalliqlar:
- qatiq — 150 ml
- sut — 150 ml
- shakar — 1 choy qoshiq
- xamirturush — 1 choy qoshiq
- un — 550-600 g va yana 2 osh qoshiq
- tuxum — 2 ta
- tuz — 1 choy qoshiq
- o‘simlik yog‘i — 100 ml
Nachinkasiga solinadigan mahsulotlar:
- piyoz — 500 g
- dumba yog‘i — 100-120 g
- qiyma — 600 g
- suv — 50 ml
- tuz — 1 choy qoshiq
- murch — yarim qoshiq
- zira — yarim qoshiq
- maydalangan kashnich — yarim qoshiq
Tayyorlanishi:
- Qatiqni iliq sut, shakar, xamirturush va ikki osh qoshiq un bilan aralashtirib,15 daqiqaga qoldiring.
- Tuxumga tuz va yog‘ qo‘shib, sanchqi yordamida aralashtirib oling. Bilan vilkalar bilan ozgina uring. Uni xamirga solib yaxshilab aralashtirib oling.
- Unni qismlarga ajratib oling, yumshoq xamir holatiga keltiring.
- Uni idishga soling. Ustini sochiq bilan yoping va bir yarim soat davomida issiq, shamol bo‘lmaydigan joyda qoldiring.
- Piyoz va dumba yog‘ini mayda qilib to‘g‘rab oling. Qiymani suv, tuz, murch, zira va maydalangan kashnich bilan aralashtiring.
- Xamirni 16-20 ta bo‘lakka bo‘ling va ularni to‘p shakliga keltiring. Ustini sochiq bilan yoping va yana15 daqiqaga qoldiring.
- Xamir bo‘laklarining ustiga nachinkani soling, qirralarini tepaga qilib, o‘rtasida joy qoldirgan holatda bukib oling.
- Parimachlarni yog‘langan listga qo‘ying va taxminan 30 daqiqa davomida 180 daraja haroratda pishiring.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)